"KLJUČNA TEMA - KOSOVO I METOHIJA!" Vučić nakon sastanka sa Tuskom: "Značajan korak ka produbljivanju prijateljskih odnosa između Srbije i Poljske!" (FOTO)

Autor:

Vesti

24.10.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tusk boravi u Srbiji!

"KLJUČNA TEMA - KOSOVO I METOHIJA!" Vučić nakon sastanka sa Tuskom: "Značajan korak ka produbljivanju prijateljskih odnosa između Srbije i Poljske!" (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Republike Poljske Donaldom Tuskom.

Odličan i sadržajan sastanak sa @donaldtusk na kojem smo potvrdili posvećenost jačanju bilateralnih odnosa i produbljivanju saradnje u ključnim pitanjima od uzajamnog značaja i interesa.


Razgovarali smo o #EU putu Srbije i evrointegracijama zemalja Zapadnog Balkana, kao i o potrebi za jasnijim signalima iz Brisela u pogledu proširenja Unije.

Istakao sam značaj koji naša zemlja pridaje saradnji sa Poljskom, ne samo zbog podrške našem EU putu, već i po pitanju jačanja ekonomskih odnosa i potencijala za investiranje u strateške projekte.

Svakako, razgovarali smo i o aktuelnoj situaciji u regionu i svetu i zajedničkim izazovima, poput bezbednosnih i ekonomskih. U tom kontekstu, naglasio sam značaj intenziviranja diplomatskih napora kako bi se pronašla trajna rešenja za narastajuće poteškoće sa kojima se svi suočavamo.

Jedna od ključnih tema bila je situacija na Kosovu i Metohiji. Izrazio sam veliku zabrinutost zbog gotovo nemogućih uslova u kojima srpski narod živi i ponovio doslednu opredeljenost za mirno rešavanje svih pitanja kroz dijalog.

Ovaj sastanak ujedno predstavlja i značajan korak ka produbljivanju prijateljskih odnosa između Srbije i Poljske i jačanju evropske budućnosti naše zemlje, na čemu sam posebno zahvalio uvaženom gostu
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Keti

24.10.2024 13:12

Podrska Poljske nam svakako znaci.,

lana

24.10.2024 13:12

Vučićev naglasak na Kosovu i Metohiji kao ključnoj temi pokazuje njegovu doslednost u zaštiti nacionalnih interesa i suvereniteta Srbije.

Era

24.10.2024 13:12

Kljucna tema sastanka bilo Kim.

Sandra

24.10.2024 13:12

Sastanak između Vučića i Tuska predstavlja značajan korak ka jačanju regionalnih odnosa. Poljska može biti ključni saveznik u našim nastojanjima za ulazak u EU. Saradnja sa zemljama koje imaju slične aspiracije može doneti konkretne koristi, kako u ekonomskom, tako i u političkom smislu.