VUČIĆ I TUSK SE SASTALI! Važni razgovori sa premijerom Poljske! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.10.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuju se i njihove izjave!

VUČIĆ I TUSK SE SASTALI! Važni razgovori sa premijerom Poljske! (FOTO)

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Poljske Donaldom Tuskom koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Vučić i Tusk razgovaraju "tet-a-tet", a sastanak u Palati "Srbija" počeo je oko 11.30. 

Uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Poljske predvođenih Vučićem i Tuskom, a nakon plenarnog sastanka delegacija predviđene su izjave za medije predsednika Vučića i premijera Tuska.

Tusk je ranije danas razgovarao i sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem, a održana je i plenarna sednica delegacija vlada Srbije i Poljske.

Takođe, u Privrednoj komori Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za državnu imovinu Republike Poljske biće organizovan Okrugli sto na temu potencijala saradnje dve zemlje u oblasti energetike, rudarstva i zelene transformacije.

Predsednik Vučić u sredu uveče je priredio večeru u čast premijera Tuska i premijera Grčke Kirijosa Micotakisa. Vučić je poručio da mu je velika čast što može da ugosti dvojicu premijera.

- Ovo je prilika da razmenimo mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Evropi, načinima za prevazilaženje zajedničkih izazova i mogućnostima za bolji život naših građana u zajedničkoj evropskoj kući - naveo je Vučić u objavi na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'', uz fotografiju sa Tuskom i Micotakisom.

Istakao je da je ponosan što predstavlja Srbiju, odgovornog i konstruktivnog partnera u izgradnji bolje budućnosti, ali i tradicionalno dobrog domaćina. Tusk je u sredu popodne doputovao u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je premijer Miloš Vučević. Tusk je više puta biravio u Srbiji kao predsednik Evropskog saveta.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Milo

24.10.2024 11:56

Ovakav doček ukazuje na značaj koji Srbija pridaje odnosima s Poljskom.

Miloš

24.10.2024 11:57

Ovo je odlična prilika za jačanje saradnje sa Poljskom.

Strahinja

24.10.2024 11:57

Dve drzave nastavljaju da jacaju svoj partnerski odnos

Rada

24.10.2024 11:57

Mislim da je dobro uspostaviti saradnju sa Poljskom.