URSULA FON DER LAJEN OD SUTRA U POSETI SRBIJI! Dočekaće je predsednik Vučić

Autor:

Vesti

24.10.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika poseta!

URSULA FON DER LAJEN OD SUTRA U POSETI SRBIJI! Dočekaće je predsednik Vučić

Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

U susret radnoj poseti: Vučić i Fon der Lajen u fokusu

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen boraviće u radnoj poseti Srbiji sutra i u subotu, gde će je ugostiti predsednik Aleksandar Vučić. Svečani doček ispred Palate Srbija za nju će biti priređen, a prema programu posete, Vučić i Fon der Lajen sutra će u 13 časova posetiti HTEC grupu i prisustvovati prezentaciji projekata finansiranih kroz IPA projekte i EBRD, saopšteno je iz Predsedništva.

Plenarni razgovori i susreti sa najvišim zvaničnicima

U 13.35 časova predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, posle čega će uslediti tet-a-tet razgovor Vučića i predsednice Evropske komisije. Nakon toga biće održani i plenarni razgovori delegacija Republike Srbije i Evropske unije koje će predvoditi Vučić i Fon der Lajen, a zatim slede njihove izjave za medije.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastaće se sa Fon der Lajen u 15.30 sati u Palati Srbija. Iz Brisela je ranije najavljeno da do posete Fon der Lajen Zapadnom Balkanu dolazi u važnom kontekstu proširenja kao i da će fokus biti na procesu proširenja i planovima rasta koji su od ključnog značaja za partnere sa Zapadnog Balkana.

Podrška proširenju i novi paket ideja

Uoči dolaska predsednice EK, Vučić je istakao da Fon der Lajen dolazi sa novim paketom, novim idejama i novim stvarima, izrazivši zahvalnost zbog njenog dosadašnjeg zalaganja za podršku unutrašnjosti Srbije. Ovo je njena četvrta poseta Zapadnom Balkanu koju je započela u sredu u Tirani.

U susret ovom važnom događaju, Srbija se priprema da ugosti visoku delegaciju Evropske unije, a očekuje se da će susreti i razgovori biti od ključnog značaja za dalji razvoj saradnje i podrške Zapadnom Balkanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading