VUČIĆ DOČEKAO URSULU FON DER LAJEN NA AERODROMU! Predsednik sa buketom cveća poželeo dobrodošlicu predsednici Evropske komisije

Autor:

Vesti

25.10.2024

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važna radna poseta Ursule fon der Lajen Srbiji upravo je počela

VUČIĆ DOČEKAO URSULU FON DER LAJEN NA AERODROMU! Predsednik sa buketom cveća poželeo dobrodošlicu predsednici Evropske komisije

Foto: Instagram buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

- Dobro nam došli u Srbiju, poštovana predsednice Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Velika mi je čast što ponovo možemo da vas ugostimo u našoj zemlji i još veće zadovoljstvo što možemo da Vam pokažemo napredak koji je Srbija ostvarila od Vaše prethodne posete. - napisao je predsednik Vučić na svom instagram profilu buducnostsrbijeav.

Kako je predsednik istakao, pred nama su važni razgovori o odnosima Srbije i EU, napretku na našem evropskom putu i mogućnostima koje naša zemlja želi da iskoristi kada je reč o novom momentumu u procesu proširenja.

- Hvala Vam na dosadašnjem ličnom angažmanu i podršci Srbiji. Osećajte se ovde kao kod svoje kuće! - dodao je predsednik Vučić.

Prema programu posete, Vučić i Fon der Lajen danas u 13 časova će posetiti HTEC grupu i prisustvovati predstavljanju projekata finansiranih kroz IPA projekte i EBRD, saopšteno je iz Predsedništva.

U 13.35 časova predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate ''Srbija'', posle čega će uslediti tet-a-tet razgovor Vučića i predsednice Evropske komisije.

Nakon toga biće održani i plenarni razgovori delegacija Republike Srbije i Evropske unije koje će predvoditi Vučić i Fon der Lajen, a zatim slede njihove izjave za medije.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Miroslav

25.10.2024 12:46

Lep docek. Nadam se korektnim razgovorima. Zelimo u eu, ali ne bez KiM-a

Kristina

25.10.2024 12:46

Odlična vest! Ursula je uvek dobrodošla u našu zemlju.

Lea

25.10.2024 12:46

Vučić gradi prijateljske odnose sa Evropom, sjajan posao!

Ena

25.10.2024 12:47

Nadamo se dobrim rezultatima pregovora za Srbiju.