TUŽNE SCENE U OSEČINI: Danas sabiranje ogromne štete nakon nevremena, čeka se pomoć države (FOTO)

Autor:

Vesti

23.06.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipe JKP „Osečina“ od jutros pomažu u raščišćavanju i sanaciji štete, a formirane su komisije za procenu štete koje su počele sa popisom od 12 časova.

TUŽNE SCENE U OSEČINI: Danas sabiranje ogromne štete nakon nevremena, čeka se pomoć države (FOTO)

Foto: RINA

Nakon jakog nevremena, u opštini Osečina proglašena je vanredna situacija. Predsednik opštine Nikola Tomić i predsednik Skupštine opštine Svetozar Gačić su od sinoć na terenu. Nevreme je nanelo ogromne štete na stambenim i pomoćnim objektima, poljoprivredi i domaćim životinjama u selima Tuđin, Sirdija, Selu Osečini, varošici Osečina i delu sela Plužac.

Milica Petrović iz sela Sirdija opisala je situaciju: Oko 17h počela je kiša praćena sitnim gradom, a zatim je grad veličine teniske loptice lomio crepove. Zbog praznika Svete Trojice, imali su goste iz Beograda koji su se morali sakriti u pomoćne objekte. Šteta je velika - automobili su uništeni, sedam objekata ima oštećene krovove, a poljoprivreda i putna infrastruktura su potpuno uništeni. Još uvek nemaju struju.

Ekipe JKP „Osečina“ od jutros pomažu u raščišćavanju i sanaciji štete, a formirane su komisije za procenu štete koje su počele sa popisom od 12 časova. Predsednik MZ Sela Osečina, Aleksandar Petrović, pomaže meštanima na terenu. On je izjavio da ovakav grad ne pamte ni stariji ljudi, a šteta je veća nego u sličnim situacijama iz 70-ih godina.

Predsednik opštine Nikola Tomić je prijavio štetu nadležnim ministarstvima i očekuje finansijsku pomoć za građane, prenosi Rina.

Podsećamo, Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode koje danas prete Srbiji. Nakon nedavnog toplotnog talasa, temperature će se kretati od 30 do 36 °C, dok se za narednu sedmicu očekuje blagi pad temperature na nivo od 28 do 34 °C. Ovo upozorenje naglašava da će u poslednjoj sedmici juna vreme biti vrlo nestabilno, sa mogućim pojavama grmljavinskih nepogoda praćenih intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading