GROM IZAZIVAO POŽARE, POPLAVE ŠIROM ZEMLJE! MUP angažovan na 40 lokacija u Beogradu, 14 osoba evakuisano nakon strahovitog nevremena!

Autor:

Vesti

28.06.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet vaspitačica spašeno u Ljigu!

GROM IZAZIVAO POŽARE, POPLAVE ŠIROM ZEMLJE! MUP angažovan na 40 lokacija u Beogradu, 14 osoba evakuisano nakon strahovitog nevremena!

Foto: Instragram/Printscreen/192_rs

Pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, zbog obilnih padavina tokom noći bili su angažovani na više od 40 lokacija na teritoriji Beograda, a najveći broj intervencija bio je u Kolubarskom i Rasinskom okrugu.

Vatrogasci-spasioci bili su u najvećem broju angažovani u pomoći stanovništvu u vidu crpljenja vode na teritoriji Kruševca, Trstenika, Valjeva, Mionice, Ljiga i Uba, kao i u Vranju, Leskovcu i Lazarevcu, saopštio je danas MUP.

Tokom jučerašnjeg dana evakuisano je ukupno 14 osoba u tri intervencije, od kojih je pet vaspitačica evakuisano iz vrtića u Ljigu, a devet osoba evakuisano je iz vozila u Mionici i Kruševcu. 

Takođe, vatrogasci-spasioci bili su angažovani i na gašenju osam požara izazvanih gromom u Subotici, Vranju, Ubu, Nišu, Trsteniku i Beogradu, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovne limene konstrukcije u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku, Leskovcu, Lazarevcu, Kragujevcu, Kruševcu, Ćupriji i Negotinu.

Na više od 80 intervencija od juče angažovano je 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi, saopštio je MUP.

Podsećamo, noćas je i poplavljen podvožnjak kod Hitne pomoći što je otežalo dovoženje pacijenata u ovu ustanovu.

Podvožnjak je poplavljen i vozila nisu mogla da dođu do nas. Neprohodan je, stvorilo se jezero blata i ne znamo kad će to biti rešeno - rekli su u Hitnoj pomoći. 

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dr ja

28.06.2024 10:32

E jbgd ajmo beogradski sjeničaci pakujte kofere i kući čika Pera vam je javio šta da činite i da srećno živite čuvajući stada ovaca ,,,,živite tamo gde trebate biti ,,,,to je tako valjda razumete