NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: U narednih 7 dana - HAOS

Autor:

Vesti

07.07.2024

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, danas je na snazi u Bačkoj, Beogradu, Šumadiji, Pomoravlju, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: U narednih 7 dana - HAOS

Foto: shutterstock

Vreme

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će narednih sedam dana na području Srbije biti veoma toplo.

Vrednosti maksimalne temperature danas će biti od 32 do 36 stepeni Celzijusa, a sledeće sedmice u većini mesta od 34 do 38 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama, navodi RHMZ.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, danas je na snazi u Bačkoj, Beogradu, Šumadiji, Pomoravlju, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Danas će Srbiju obasjavati sunce, dok će tropski toplo vreme prijati svima koji uživaju u letnjim temperaturama. Ujutro se očekuje umeren jugoistočni vetar, dok će u košavskom području on biti pojačan, ali će tokom dana postepeno oslabiti. U Bačkoj, Sremu i Mačvi će pak duvati severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će se kretati od 13 do 21°C, a maksimalna dnevna od 33 do 37°C.

Vetar u Beogradu promenljivog pravca

Beograđane takođe očekuje sunčano vreme i tropske temperature. Vetar će biti promenljivog pravca, što će doprineti raznovrsnosti atmosfere u glavnom gradu. Jutarnja temperatura će iznositi 21°C, dok će maksimalna dnevna temperatura dostići 35°C.

Ova vremenska prognoza obećava još jedan lep letnji dan, što će mnoge ljude sigurno inspirisati da provedu vreme na otvorenom, uživajući u toplom vremenu. Uz to, treba voditi računa o zaštiti od sunca i hidrataciji, kako bi se izbegle neprijatnosti usled visokih temperatura.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading