SUTRA POČINJE JESEN, A VREME ĆE BITI PRAVO LETNJE! Neverovatno šta nas čeka u oktobru!

Autor:

Vesti

21.09.2024

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je bilo 25°C. Sjenici 18, na Zlatiboru16 stepeni, a najhladniji je bio Kopaonik sa 11°C.

SUTRA POČINJE JESEN, A VREME ĆE BITI PRAVO LETNJE! Neverovatno šta nas čeka u oktobru!

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

U Srbiji se vreme konačno stabilizovalo nakon više od nedelju dana uticaja ciklona, koji je prouzrokovao poplave u centralnoj Evropi. Danas je nebo vedro, a temperature se kreću od 11 do 27 stepeni.

U Beogradu je bilo 25°C. Sjenici 18, na Zlatiboru16 stepeni, a najhladniji je bio Kopaonik sa 11°C.

Sutra počinje jesen, ali će prvi dan biti sunčan i topao, uz jutarnje temperature između 4 i 10 stepeni. Tokom dana, temperature će dostići od 24 do 28 stepeni, a u Beogradu do 27°C. Ponedeljak i utorak će biti još topliji, dok se od utorka očekuje naoblačenje i kiša, sa nižim temperaturama sredinom nedelje.

U četvrtak će ponovo biti toplije, a petak donosi kratkotrajno otopljavanje. Tokom vikenda, očekuje se promenljivo oblačno vreme i pad temperature za nekoliko stepeni.

Početak oktobra će biti u skladu sa kalendarom, s hladnim jutarnjim temperaturama i prijatnim danima, dok će prosek temperatura biti viši od onoga što je uobičajeno za ovo doba godine. Prolazne padavine neće značajno uticati na vodostaj.

Dakle, početak oktobra mogao bi da donese Srbiji i vreme nalik Miholjskom letu.

Maksimalna temperatura biće uglavnom od 20 do 25 stepeni, uz pretežno sunačno vreme.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 21 do 25 stepeni, one čče u narednom periodu biti ili oko ili za oko pet stepeni više od napomenutog proseka.

Kada je reč o padavinama, iako se sredinom sledeće sedmice očekuju prolazne padavine, one neće bitno uticati na aktuelno povećanje vodostaja, niti doneti pogoršanje aktuelne situacije.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading