RHMZ UPALIO ALARME ZBOG DVE POJAVE U SRBIJI! Evo šta nas čeka narednih dana! POZNATO I KADA ĆE TEMPERATURA POČETI DA PADA!

Autor:

Vesti

22.09.2024

23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljena vremenska prognoza do kraja septembra.

RHMZ UPALIO ALARME ZBOG DVE POJAVE U SRBIJI! Evo šta nas čeka narednih dana! POZNATO I KADA ĆE TEMPERATURA POČETI DA PADA!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Vremenska prognoza

U Srbiji je stabilno vreme, uglavnom sunčano i relativno toplo za ovo doba godine, a prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) sutra će biti promenljivo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Sredinom dana na zapadu i jugozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima biće mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Duvaće slab, u košavskom području i na planinama umeren i jak, južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti od 8 do 16 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Pljuskovi i grmljavina se očekuju u Banatu i Pomoravlju, a grmljavina bez padavina u zapadnoj Srbiji, Šumadiji i istočnoj Srbiji, u utorak zbog čega je već upaljen žuti meteoalrm, što znači da vreme može biti opasno po ljude i životinje i imovinu. 

U sredu će biti promenljivo oblačno, u drugom delu dana mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, zbog čega je opet upaljen žuti meteoalarm za gotovo celu zemlju (samo Srem, Bačka i Zapadna Srbija su u zelenom). Uveče se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Vetar će biti slab i umeren, na planinama i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura će biti od 12 do 16 stepeni, a najviša od 23 do 26 stepeni Celzijusa.

U četvrtak i petak će biti pretežno sunčano i toplo. Za vikend i u ponedeljak se očekuje prolazno naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz pad temperature.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading