U PETAK 30 STEPENI, ZA VIKEND SMRZAVANJE! U Srbiju stiže ledeni arktički vazduh!

Autor:

Vesti

24.09.2024

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimalna temperatura u nedelju će biti 15 stepeni, tako da ćemo moramo u zimske jakne, kaže Ristić.

U PETAK 30 STEPENI, ZA VIKEND SMRZAVANJE! U Srbiju stiže ledeni arktički vazduh!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa područja Crne Gore, BiH i Hrvatske stiglo je u Srbiju.

To naoblačenje koje je zahvatilo zapadne i jugozapadne krajeve premeštaće se preko naše zemlje dalje na istok, pa se tokom dana ponegde očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak, najavio je danas RHMZ. Kiše ja najavljena i za Beograd.

Ipak, napolju je prilično toplo, ali ne još zadugo, jer uskoro u Srbiju stiže ledeni arktički vazduh.

- Tokom prepodneva padavine se prvo očekuju u jugozapadnim, sredinom dana u zapadnim, a posle podne ponegde i u ostalim predelima Srbije - napominju iz RHMZ.

Iako su za danas i sutra predviđene kiše, četvrtak i petak donose izuzetan temperaturni skok - do čak 30 stepeni Celizijusovih.

U uključenju na "Jutro na Blic" meteorolog Ivan Ristić najavio je turbulentno vreme tokom ove nedelje, koje će zameniti pravo Miholjsko leto početkom oktobra. Kako je istakao, prvi sneg možemo očekivati već u novembru mesecu. Meteorolog Ristić naglasio je i da su velike šanse da imamo hladniju jesen i zimu u odnosu na prethodne godine.

Republika

Foto: Shutterstock, YouTube/Printscreen

Ivan Ristić

 

- Temperature su u proseku prijatne. Jutra su sveža, pa ćemo morati da se oblačimo slojevito. I sredu postoje šanse za kišu, kao što je to bilo danas. Biće to slaba kiša, ali će u četvrtak i petak biti veoma toplo. Temperature idu između čak 26-30 stepeni Celzijovih - kaže meteorolog Ivan Ristić.

Ristić ističe i da smo sa takvim vrućinama završili, ali da nas, nakon veoma toplog četvrtka i petka čeka hladniji vikend.

- Arktički vazduh prolazi kroz Bečka vrata i u subotu će doći kod nas u popodnevnim časovima. Nedelja će biti hladna, povremeno sa kišom i temperaturom do skoro 15 stepeni nižom. Maksimalna temperatura će, dakle biti oko 15 stepeni. Tako da se moramo vratiti u zimske jakne - kaže Ristić.

Ovo zahlađenje preliće se i na početak sledeće nedelje, nakon čega dolazi do postepene stabilizacije vremena i ponovnog porasta temperature.

- U ponedeljak nas očekuje pravo jesenje, kišovito i hladno vreme sa temperaturom jedva iznad 10 stepeni Celzijusa. Na planinama i višim mestima sneg - najavljuje Ristić na svom Fejsbuku.

Kako je dalje objasnio, iz ovog ledenog vremena, ući ćemo pravo u Miholjsko leto.

- Idemo pravo u Miholjsko leto početkom oktobra. Tada je temperatura obično između 22 i 27 stepeni Celzijovih. U drugoj polovini oktobra ipak hladnije vreme. Ponovo možemo očekivati prodor hladnog vazduha i zahlađenja - kaže Ristić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading