OVAJ GRAD GORI USRED OKTOBRA! Izmerena neverovatna temperatura, a sutra sledi PRAVI OBRT!

Autor:

Vesti

10.10.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju ogrejalo oktobarsko sunce!

OVAJ GRAD GORI USRED OKTOBRA! Izmerena neverovatna temperatura, a sutra sledi PRAVI OBRT!

Foto: shutterstock

U Srbiji je danas pravi letnji dan, sa sunčanim vremenom i umerenom oblačnošću na severu.

Temperature se kreću od 23 do 29 stepeni, a u Leskovcu je u 13 časova zabeleženo čak 30 °C, što ga čini tropskim danom. U Beogradu je 28 stepeni, dok Zlatibor i Sjenica mere 21-22 °C, a Kopaonik 15 °C.

Srbija je danas najtopliji deo Evrope. Ovaj topli dan rezultat je približavanja hladnog fronta koji će sutra doneti zahlađenje i padavine, dok južno strujanje dodatno zagreva vazduh. Umeren do pojačan jugozapadni vetar ima fenski efekat, što dodatno doprinosi višim temperaturama.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U petak kiša u Srbiji

I dok u Srbiji uživamo u letnjem danu, zapadna i centralna Evropa suočavaju se sa posledicama bivšeg uragana Krik, koji donosi obilne padavine i jake vetrove. Očekuje se da će deo ovog sistema sutra stići i do Srbije, sa jačim naoblačenjem tokom noći. U petak se prognozira zahlađenje od 10 stepeni, uz prolazne padavine.

Stiže prava jesen!

U petak u većini mesta osetno hladnije, najviša dnevna temperatura kretaće se od 18 °C na zapadu do 25 °C na istoku zemlјe.


Prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim plјuskovima uz pojačan severozapadni vetar sa severa i zapada Srbije, pre podne će se brzo proširiti na ostale predele, uz istovremeni prestanak padavina u Vojvodini.

Od subote suvo i stabilno sa dužim sunčanim intervalima, jutra hladna, a dnevna temperatura u granicama proseka za drugu dekadu oktobra.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading