TALAS LEPOG VREMENA SE NASTAVLJA! Ipak, budite na oprezu, ušli smo u period velikih temperaturnih oscilacija

Autor:

Vesti

25.10.2024

05:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vremenska prognoza za petak 25. oktobar 2024. godine

TALAS LEPOG VREMENA SE NASTAVLJA! Ipak, budite na oprezu, ušli smo u period velikih temperaturnih oscilacija

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šetnja po lepom vremenu

U Srbiji će danas prepodne doći do postepenog smanjenja oblačnosti, a tokom dana će u većini krajeva biti pretežno sunčano vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U većem delu dana duvaće uglavnom slab, u košavskom području umeren vetar, povremeno i jak istočni i jugoistočni, a temperature će se kretati od jedan do 21 stepeni.

U Beogradu će tokom dana biti pretežno sunčano vreme, duvaće umeren, kratkotrajno i jak jugoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura biće oko 21 stepen.

U narednih sedam dana zadržaće se sunčano i toplo vreme sa temperaturama u granicama ili malo iznad proseka za treću dekadu oktobra, u većini mesta od 19 do 24 stepena.

Period velikih temperaturnih oscilacija

Srbija se već duži niz dana nalazi pod uticajem anticklona i vrlo visokog vazdušnog pritiska.

Zahvaljujući vedrom vremenu, tokom dana beleži se jače zagrevanje, a noću jače hlađenje, što se održava u velikoj temperaturnoj razlici tokom dana.

Noći i jutra prethodnih dana bili su veoma hladni, ponegde i uz mraz. U Ćupriji je temperatura opala na 0, u Negotinu na -1 stepen, u Zaječaru na čak -3, a u Sjenici na -5°C, piše u najnovijoj prognozi Đorđe Đurić.

Republika

Foto: Printscreen

Velike razlike između minimalne i maksimalne dnevne temperature

Tokom dana bilo je kao usred proleća, pa je čak temperatura i u Sjenici dostigla 22°C, zbog čega je temperaturna razlika bila čak 27 stepeni.

Nakon jutarnjih 0°C, Ćuprija je tokom dana bila najtopliji grad u Srbiji sa 23°C.

Vrlo toplo bilo je i u ostalim predelima Srbije, uz temperature oko i iznad 20 stepeni, pa je tako u mnogim predelima temperaturna razlika iznosila 20 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading