SPREMAJTE ZIMSKE JAKNE! Uskoro temperatura pada i za 15 stepeni!

Autor:

Vesti

27.10.2024

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inače, Srbija je pod uticajem anticiklona i vrlo visokog vazdušnog pritiska, pa je vreme stabilno i suvo, a takva vremenska situacija trajaće do 3. novembra.

SPREMAJTE ZIMSKE JAKNE! Uskoro temperatura pada i za 15 stepeni!

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Današnji dan u Srbiji bio je pravi prolećni, U Ćupriji, Novom Sadu i u Beogradu temperatura je dostigla i letnjih 26°C, ali meteorolog Đorđe Đurić kaže da ovako vreme neće još dugo potrajati.

Inače, Srbija je pod uticajem anticiklona i vrlo visokog vazdušnog pritiska, pa je vreme stabilno i suvo, a takva vremenska situacija trajaće do 3. novembra.

- S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za kraj oktobra u Srbiji od 14 do 18 stepeni, one su ovih dana više i za 5 do 8 stepeni od napomenutog proseka - kaže Đurić.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Od 3. oktobra dolazi nam pravo jesenje vreme

 

Slično i veoma toplo vreme očekuje se u Srbiji i u ponedeljak. Od utorka sledi postepeni blagi pad temperature vazduha, ali ostaće i dalje relativno toplo vreme. Od utorka će i magla biti česta pojava.

- U brdsko-planinskim predelima vedro će biti i ujutro i tokom dana. U jutarnjim časovima magla se očekuje u svim nižim predelima Srbije, dok će u dolinama, kotlinama i pojedinim nizijama magla očekuje i duže tokom prepodneva, pa lokalno i duže tokom dana. Maksimalna temperatura biće od 16 do 20 stepeni, a sve do 2. novembra prelaziće 20 i dostizati 21-22°C - kaže on.

Prema trenutnim prognozama, nakon. 3. novembra sledi zahlađenje i pad temperatura vazduha na prosečne vrednosti za početak novembra, tako da se u većem delu Srbije očekuju temperature od oko 10 stepeni, uz vreme koje će nalikovati kalenadarskom, ističe Đurić.

- Nakon 5. novembra maksimalne temperature u većem delu Srbije biće oko 7-8 stepeni, što su vrednosti ispod proseka, a u jutarnjim časovima očekuje se i slab mraz - kaže Đurić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading