PREDSEDNIK VUČIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE PORODICI POKOJNE RADMILE ŽIVKOVIĆ: Sa velikom tugom je primio ovu vest!

Autor:

Zabava

20.09.2024

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić je uveren da će će Radmilina dela nastaviti da inspirišu generacije mladih umetnika.

PREDSEDNIK VUČIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE PORODICI POKOJNE RADMILE ŽIVKOVIĆ: Sa velikom tugom je primio ovu vest!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Printscreen/Youtube/Kurir

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i kolegama povodom smrti glumice Radmile Živković, u kojem se kaže:

„Sa tugom sam primio vest o smrti Radmile Živković, jedne od velikih diva naše filmske i pozorišne umetnosti i izuzetne glumice koja je svojim neverovatnim talentom i posvećenošću umetnosti obeležila najsjajniju epohu naše kinematografije i pozorišta. 

Njena strast prema glumi, bravurozne role i maestralni talenat da publici približi složene likove sa jedinstvenom dubinom i autentičnošću, na najbolji način su odražavali njen umetnički senzibilitet. Besprekorno i upečatljivo je umela da oživi likove iz svih sfera života, dajući glas njihovim emocijama i ličnim pričama, koje i danas pamtimo.

Imao sam izuzetnu čast i privilegiju da Radmili Živković dodelim Sretenjski orden drugog stepena za izuzetne zasluge i doprinos umetnosti, u koju je utkala i bogato kulturno nasleđe naše zemlje, na njoj svojstven i zaista jedinstven način.

Uveren sam da će njena izuzetna ličnost i umetnički integritet, kao i pečat koji je ostavila u glumi, nastaviti da inspiriše generacije mladih umetnika.

Izražavam duboko saučešće Radmilinoj porodici, kolegama, prijateljima i poštovaocima. Neka počiva u miru“, navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Tokom svoje bogate karijere, Radmila Živković je ostvarila uloge u nekoliko desetina filmova, a neki od najpoznatijih su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ’ladan i Polažajnik. Međutim, svakako najupečatljivija uloga bila je ona u filmu Zona Zamfirova, gde je tumačila lik tetke Doke. Ovaj film je ostao zapamćen kao jedan od najvećih domaćih bioskopskih hitova, a Radmilina uloga je bila od presudnog značaja za njegov uspeh.

Pored filmskog platna, Radmila Živković je ostavila dubok trag i na televiziji. Mnogi je pamte po ulozi Đilde u kultnoj TV seriji Srećni ljudi, kao i po ulozi Jovanke Ljutić u popularnoj seriji Stižu dolari. Takođe, njena uloga u seriji Ulica lipa bila je nezaboravna za mnoge gledaoce, jer je tumačila glavni lik koji je osvojio srca publike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading