BISERI "LAGUNE" NA SAJMU KNJIGA U BEOGRADU: Svetska premijera novog romana Tonija Parsonsa, pisac će potpisivati knjige!

Autor:

Zabava

14.10.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz ove izdavačke kuće posebno izdvajaju roman "Palata" Gorana Petrovića, koji je posthumno objavljen.

BISERI "LAGUNE" NA SAJMU KNJIGA U BEOGRADU: Svetska premijera novog romana Tonija Parsonsa, pisac će potpisivati knjige!

Foto: Credit: Krumphanzl Michal / ČTK / Profimedia

Izdavačka kuća "Laguna" najavila je danas da će na Sajmu knjiga predstaviti novi roman Tonija Parsonsa "Ubistvo za prezauzete", koji će tada biti gost Beograda, kao i posthumnu "Palatu" Gorana Petrovića.

Portparol Lagune Tanja Vučković je na konferenciji za novinare rekla da će "Laguna" na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstaviti i poslednji roman Dobrila Nenadića (1940-2019) "Bekstvo iz raja". Prema njenim rečima, među "Laguninim" izdanjima na sajmu, koji će biti održan od 19. do 27. oktobra, je i knjiga "Dijalog o zlu i dobru" Đorđa Lebovića (1928-2004) i Zlate Lebović Jakovljević.

- "Laguna" donosi svetsku premijeru romana Parsonsa i ponovo stavlja Srbiju na mapu svetskog izdavaštva. Roman "Ubistvo za prezauzete" biće prvi put objavljen u Srbiji zahvaljujući dobroj saradnji sa autorom - najavila je Vučković.

Republika

Foto: Laguna

 

Prema njenim rečima, britanski pisac Parsons će boraviti nekoliko dana u Beogradu, a na štandu "Lagune" će potpisivati i druge svoje knjige, pored "Ubistva za prezauzete", sedme pustolovine njegovog detektiva Maksa Vulfa. Vučković je podsetila da je Petrović počeo niz romana "Delta", sa "Ikonostasom" i "Papirom", a da je roman "Palata" "bio završen za života, ali je njegov prerani odlazak je sve odložio".

Iz "Lagune" je navedeno da će čitalac u Petrovićevoj "Palati" otkriti šta je prethodilo izgradnji dvora despota Stefana Lazarevića u Beogradu, ko je bio lutajući protomajstor Petar idrugo, a Vučković je dodala da "u rukopisu postoje još jedan ili dva romana" Petrovića, koji treba da ugledaju svetlost. Govoreći o "Dijalogu o Zlu i Dobru, Vučković je navele da su u knjizi razgovori pisca Lebovića i njegove supruge glumice Lebović Jakovljević, dok je Nenadovićevo "Bekstvo iz raja" roman "iz zaostavštine znamenitog srpskog spisca koji predstavlja neku vrstu testamenta, i omaža rodnom selu i svom narodu".

Republika

Foto: ATA Images

Goran Petrović (1961-2024)

Pisac Aleksandar Tešić će na sajmu predstaviti svoju novu knjigu "Sveti rat za Carigrad" koja je "pretežno istorijski roman sa zanimljivom temom koja nije mnogo zastupljena bila kod nas" - o padu prestonice Vizantijskog carstva 1453. godine pod Turke. Iz Lagune su za sajam najavili, između ostalih, knjigu Dušana Kovačevića "Profesionalac", u kojoj je prvi put objavljena crna komedija "Udovica živog čoveka", novi roman nobelovca Marija Vargasa Ljose "Posvećujem vam svoju tišinu", kao i "Tajne zanata" u kojima biznismen Miroslav Mišković iznosti svoja poslaovna znanja. 

Svoj štand "Laguna" će imati u Hali 4, a u Delfi knjižarama i "Laguninim" klubovima od 14. do 29. oktobra trajaće Sajamski dani, sa popustima na knjige i drugi asortiman.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Ana

14.10.2024 15:21

Nisam znala da je umro Goran Petrović. O bože, baš mi je žao.