EVO KADA ĆE BITI SAHRANJEN DRAGOSLAV LAZIĆ! Poznato vreme i mesto sahrane velikog reditelja i scenariste!

Autor:

Zabava

25.10.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigle zvanične informacije o poslednjem ispraćaju velikog umetnika!

EVO KADA ĆE BITI SAHRANJEN DRAGOSLAV LAZIĆ! Poznato vreme i mesto sahrane velikog reditelja i scenariste!

Foto: Printskrin/Youtube/TV Kopernikus

Umetnički svet je ostao zatečen vestima o smrti Dragoslava Lazića, talentovanog reditelja i scenariste. Nakon duge i teške bolesti, Lazićevo srce je napokon prestalo da kuca 23. oktobra, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u filmskoj industriji.

Sahrana velikog umetnika

Poslednji ispraćaj Dragoslava Lazića biće održan u utorak, 29. oktobra, na Novom groblju u Beogradu. Sahrana će se obaviti u 12:30 časova, a Lazić će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, gde će njegovo nasleđe nastaviti da živi kroz vreme, penose domaći mediji.

Foto: ATA Images

Dragoslav Lazić

Umetnički put

Rođen 1936. godine u selu Ribare (koje je redak toponim sa primerom duala u srpskom jeziku), Lazić je svoj talenat usmerio ka filmskoj umetnosti, završavajući Pravni fakultet i Višu filmsku školu u Beogradu. Njegovo ime će zauvek biti povezano sa kultnim televizijskim serijama poput "Ljubav na seoski način", "Građani sela Luga" i "Muzikanti", ostavljajući neizbrisiv pečat u domaćoj kinematografiji.

Umetnost i kontroverze

Lazić je započeo svoju karijeru dokumentarnim ostvarenjem "Zadušnice", koji je bio prvi zabranjeni film u SFRJ. Ovo ostvarenje je na festivalu u Firenci osvojilo glavnu nagradu, postavljajući temelje crnog talasa u domaćoj kinematografiji.

Privatni život

Pored impresivne karijere, Lazić je bio poznat i po svojim emotivnim vezama. Bio je u braku sa glumicom Snežanom Savić, sa kojom ima ćerku Anitu, a kasnije je dobio blizance u 76. godini nakon razvoda. Nakon što su se Snežana i Dragoslav razveli, on se oženio glumicom Draganom Turkalj.

Dragoslav Lazić će zauvek ostati upamćen kao velikan domaće filmske industrije, čije će delo nastaviti da inspiriše i generacije koje dolaze.

BOUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading