UMRO ČUVENI PEVAČ NAKON TEŠKE BOLESTI: Predsednik i premijer se HITNO oglasili, cela zemlja zavijena u CRNO!

Autor:

Zabava

02.07.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga! Legendarni pevač preminuo, njegova muzika će večno živeti!

UMRO ČUVENI PEVAČ NAKON TEŠKE BOLESTI: Predsednik i premijer se HITNO oglasili, cela zemlja zavijena u CRNO!

Foto: Wikipedia

Portugalski muzičar Fausto Bordalo Dijas, jedno od najznačajnijih imena portugalske muzike, preminuo je posle duge bolesti u 75. godini. Fausto je ostavio neizbrisiv trag u istoriji Portugala svojom muzičkom karijerom koja je započela krajem 1960-ih.

Vest o Faustovoj smrti primio je sa tugom i predsednik Portugalije Marselo Rebelo de Soza, koji je istakao da je Fausto tokom decenija ostavio muzičko nasleđe isprepletano sa istorijom same Portugalije. Premijer Luis Montenegro takođe je izrazio duboko žaljenje zbog Faustove smrti, ističući da muzika Fausta Bordalo Dijasa nastavlja da oplemenjuje Portugaliju i da će njegov doprinos muzici ostati besmrtan, inspirišući generacije.

Inače, Fausto je rođen na brodu Patricija tokom putovanja između Portugala i Angole, ondašnje portugalske kolonije. Sa dvadeset godina u Lisabonu Fausto je završio studije političkih i društvenih nauka na Visokom institutu za društvene i političke nauke Ultramarina. Njegova muzička karijera započela je 1969. godine kada je objavio svoj prvi album "Fausto" za koji je dobio Nagradu vizionara koju dodeljuje Radio Renesansa. Tokom svoje karijere snimio je ukupno 12 albuma, a poslednji album pod nazivom "U potrazi za plavim planinama" objavljen je 2011. godine.

 

Fausto Bordalo Dijas je bio izuzetno cenjen kao pevač i kompozitor, izjednačavan sa najvećim imenima portugalske muzike poput Žozea Afonsa, Žozea Marija Branka ili Seržija Godinja. Njegova muzika je prenosila emocije portugalskog naroda kroz pesme, ostavljajući neizbrisiv pečat na istoriju same Portugalije. Fausto je takođe sarađivao na muzici za film "Konfederacija" Luisa Telesa 1978. godine, kao i na predstavi "Tri kantosa uživo" 2009. godine, što je rezultiralo još jednim albumom.

Fausto Bordalo Dijas će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih imena portugalske muzike, čije su pesme prenosile emocije i priče portugalskog naroda, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading