UMRO PEVAČ ČUVENE GRUPE AJRON MEJDEN!

Autor:

Zabava

21.10.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umro prvi pevač legendarne grupe Iron Maiden:

UMRO PEVAČ ČUVENE GRUPE AJRON MEJDEN!

Foto: Vedran Levi / Cropix / Profimedia

Jedna od najvećih figura u svetu "hevi" metala Pol Endrjuz, poznatiji kao Pol Di' Ano, preminuo je u 66. godini. Proslavljeni muzičar je bio prvi pevač kultne grupe "Ajron mejden", a za sobom ostavio je neizbrisiv trag u istoriji benda. Vest o njegovoj smrti potresla je muzički svet i obožavaoce širom planete, a tragičnu informaciju potvrdila je njegova diskografska kuća.

- U ime njegove porodice i Conquest Music sa tugom potvrđuje da je umro Pol Endrjuz, profesionalno poznat kao Pol Di’ Ano - objavila je pomenuta muzička kuća, a kako navode strani mediji, pevač je preminuo u svom domu u Solsberiju, u Engleskoj.

Pol Di' Ano rođen je u Londonu 1958. godine, a svoj muzički put započeo je u mladosti, nastupajući sa različitim lokalnim bendovima pre nego što se pridružio "Ajron mejdenu" 1978. godine. Njegov vokalni stil i harizma doprineli su stvaranju zvuka koji će definisati naredne decenije "hevi" metala.

Republika

Foto: Wikipedia

Pol Di' Ano u kolicima na koncertu

Iako se Di' Ano povukao iz benda 1981. godine, njegovo nasleđe ostalo je neizbrisivo, jer je doprineo stvaranju dva najveća ostvarenja ove legendarne grupe - albumi "Iron Maiden" (1980) i "Killers" (1981).

Nakon što je napustio "Ajron mejden", Pol je nastavio da gradi svoju muzičku karijeru vodeći bendove "Battlezone" i "Killers", kao i kroz solo projekte. Iako su ga zdravstveni problemi poslednjih godina života ograničili i primorali na korišćenje invalidskih kolica, Pol je nastavio da impresionira fanove širom sveta, održavši preko 100 koncerata od 2023. godine.  

Njegov prvi retrospektivni album, "The Book of the Beast", objavljen u septembru 2024. godine, sadrži najznačajnije pesme snimljene nakon odlaska iz "Ajron mejdena", predstavljajući vrhunce njegove bogate muzičke karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading