OVE SU NAJVEĆE UBICE BATERIJA NA TELEFONIMA!

Autor:

Razonoda

16.09.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako biste produžili život svog mobilnog telefona, neophodno je da isključite suvišne opcije čime ćete da poboljšate "životni vek" vašeg uređaja. To ćete uspeti ako izegavate ovih pet "ubica" baterije na mobilnom telefonu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prvi ubica vašeg telefona je hladno vreme. Naime, niske temperature mogu da utiču na dužinu trajanja baterije. Ako se zateknete na mestu na kojem je mnogo hladno, a pokušavate već drugi put da prikačite telefon na punjač, a vidite da on ne reaguje, odgovor je jednostavniji nego što ste mislil. 

Temperatura pri kojoj se uređaj puni jako utiče na "zdravlje" same komponente. Ako odlučite da telefon punite na temperaturi od 0 stepeni Celzijusovih, postoji velika šansa da ćete bateriju da oštetite. 


Druga stvar na koju treba da obratite pažnju su podsetnici i aktivne aplikacije u pozadini. Ako želite da uštedite malo energije, pogledajte koje to aplikacije šalju podsetnike. Ukoliko vam se baterija prazni veoma brzo uzrok su programi koji neprestano šalju nepotrebne notifikacije. 

Kako se telefoni odlikuju velikim ekranima koji su i osvetljeni, to takođe dosta utiče na bateriju telefona. Da biste tome stali na kraj treba da namestite da vam se osvetljenje telefona automatski namešta. 


Takođe, jedan od uzroka brzog pražnjenja baterije može da bude i Wi-Fi. Gde god da se nalazite, ako vam je uključena ova opcija, vaš telefon će pokušavati da se nakači na slobodnu mrežu i time će vam prazniti bateriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading