Ključni dokaz koji donosi preokret u slučaju Marjanović: Ovde se krije konačna istina ubistva!

Autor: Republika

Hronika

25.01.2019

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragovi krvi pevačice Jelene Krsmanović pronađeni u Marjanovićevom "mercedesu" najznačajniji su za konačno razrešenje njenog ubistva.

Foto: Public
Jelena Marjanović

Naime, nakon što je Apelacioni sud naložio da se optužnica protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović, dopuni radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, u odluci koju je dostavio Višem javnom tužilaštvu između ostalog objašnjeno je da bi trebalo da se utvrdi još jedan posebno važan detalj - tragovi krvi pevačice Jelene pronađeni u automobilu koji je kobnog 2. aprila pevačica navodno vozila.

Ovaj trag krvi izolovan je sa zaslona zadnjeg sedišta "mercedesa" nedugo nakon ubistva pevačice. Iz nalaza koji je dostavljen u optužnici Biološkog fakulteta u Beogradu utvrđeno je da je u pitanju Jelenina krv, a po svom intenzitetu kako objašnjavaju odgovara jačem tragu krvi. Međutim, u fazi istrage, kako je stajalo u odluci Apelacionog suda kada je optužnica vraćena na dopunu, nije obavljeno veštačenje navedenog traga, odnosno nije navedeno na koji način je on mogao nastati i koja je njegova starost, o čemu se "veštaci odgovarajuće struke nisu izjašnjavali".

S tim u vezi, novi tužilac koji je preuzeo slučaj Marjanovića pored naloga za sprovođenje dodatne istrage, između ostalog, moraće da naloži i novo veštačenje krvi pevačice koji bi trebalo da daju odgovor na pitanje - da li je krv koja je tada pronađena zapravo od datuma kada je Jelena ubijena na nasipu, a samim tim ukoliko se dokaže da jeste, to će biti neoboriv dokaz protiv Marjanovića. U suprotnom, moglo bi se desiti da dođe i do preokreta u istrazi, piše blic.rs. Podsećanja radi, pevačica Jelena Krsmanović ubijena je pre gotovo tri godine, 2. aprila 2016. na nasipu u naselju Crvenka u Borči. Njeno telo pronađeno je dan kasnije u kanalu nedaleko od nasipa. Gotovo godinu i po dana kasnije, nakon što se pomislilo da ubica neće biti otkriven, zbog sumnje da ju je ubio uhapšen je pevačicin suprug Zoran Marjanović. On je u pritvoru proveo 10 meseci, nakon čega je pušten na slobodu.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Optužnica protiv njega je dva puta dizana i isto toliko vraćena. Još uvek nije poznato kada će se istraga nastaviti, jer je slučaj nedavno preuzeo novi tužilac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading