Krivicu hteo da svali na suvozača: Bahati Srbin naumio da izbegne odgovornost za tešku tragediju

Autor: Republika

Hronika

04.05.2019

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Negotinac Boban Ilić (29) uhapšen je u nemačkom gradu Hamburgu, nakon što je bahatom vožnjom u nelegalnoj uličnoj trci, izazvao saobraćajnu nesreću u kojom je poginuo 48-godišnji vozač "forda", a dve osobe su povređene.

RepublikaFoto: facebook.com/Boban Ilic
Boban ilić bahatom vožnjom usmrtio drugog vozača u Nemačkoj

Prema pisanju nemačkih medija, on je vozio BMW 640 D kada se 1. maja u 2.30 sati, vraćao sa svadbe. Kako "Blic" saznaje, Ilić je u tom momentu učestvovao u ilegalnoj uličnoj trci na autoputu A1, ali nije saopšteno kojim vozilom se trkao i ko je upravljao tim automobilom.

Interesantno je međutim da je Ilić u prvom momentu pokušao da krivicu za divljačku vožnju i pogibiju vozača "ford fokusa" pokušao da prebaci na svog saputnika! Naime, u prvom izjavi policajcima tvrdio je da je vozio njegov suvozač.

Veštačenje tragova međutim pokazalo je da je za volanom BMW bio Ilić. Za rekonstrukciju udesa korišćen je 3D laserski skener, a pozvan je i veštak. Vozaču BMW-a je odmah urađen i alko-test, koji je pokazao da je u momentu nesreće imao 0,4 promila alkohola u krvi.

Ilić je uhapšen, i smešten je u pritvor. Negotinac, koj je vozio rizično, osumnjičen je za učestvovanje u zabranjenim trkama vozila, ali s obzirom na to da je izazvao nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, Iliću preti kazna do deset godina zatvora i suđenje će mu početi krajem meseca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading