Postao je zver! Bio je crven, znojav, zglobovi su mu bili otečeni i modri: Supruga stakloresca iz Resavske opisala kako je ubio najboljeg prijatelja

Autor: mediji, Republika

Hronika

08.05.2019

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivana Savović (33), koja je tek tri nedelje bila u braku sa staklorescem Filipom Gavranovićem (32) kad je on, kako se sumnja, 3. novembra 2017. u svojoj radnji u Resavskoj ulici u Beogradu ubio najboljeg prijatelja, vlasnika pekare Nikolu Ostojića (36), ispričala je pred Višim sudom kako se Filip ponašao posle ubistva.

RepublikaFoto: facebook.com/Filip Gavranović
Filip i Ivana Gavranović

Ivana je rekla da je od trenutka kad je Ostojićeva porodica prijavila njegov nestanak naslućivala da njen muž ima veze s tim i na kraju je otišla u policiju i prijavila ga.

 - Sumnje, s kojima sam živela tri dana, ni sa kim nisam delila. Plašila sam se da Filip ima neke veze s nestankom, ali nisam pomišljala na najgore. Brinula sam da je Nikola otet i da mu treba pomoć - ispričala je ona i objasnila da je sve počelo dan ranije, kad je saznala da Filip njenom najboljem prijatelju nije vratio dug od 2.000 evra.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Policija na uviđaju na dan kada je zločin izvršen

Na dan kada se ubistvo dogodilo, Gavranović je obećao da će vratiti novac, ali je ona, razočarana i ljuta, želela lično da vidi da je dug namiren. Zbog toga je oko 18 sati otišla do radnje u Resavskoj.

 

 

Rešetke su, međutim, bile spuštene.

- Pozvala sam Filipa, bio je uznemiren, strašno je zvučao, vikao da ne stojim tu, nego da se spustim do Beograđanke. Bio je crven, znojav, zglobovi su mu bili otečeni i modri. Ruke su mu bile skroz u posekotinama. Rekao mi je da se povredio u radnji. U toku vožnje je otvorio vrata i povraćao - ispričala je pred sudom Savovićeva, koja je posle zločina poništila brak s Gavranovićem.

Slepče, crkao dabogda!

RepublikaFoto: facebook.com/Gavranovic Filip

U publici je sedelo nekoliko članova familije ubijenog Nikole Ostojića, među kojim je bila i njegova udovica Vera. U jednom trenutku, dok je optuženi pokušavao da objasni povrede ruku koje je imao, ona nije mogla da izdrži i dobacila je:

- Slepče, crkao dabogda! - posle čega je sudija naredila da napusti sudnicu zbog remećenja reda.

Kako je rekla, Gavranović je tada doneo i novac, koji su vratili njenom drugu, a potom su otišli kući da spavaju.

Ujutru, međutim, supruga pokojnog Ostojića pozvala je Filipa i rekla da je Nikola nestao. Tada su, kako je rekla, kockice počele da joj se slažu, jer se prisetila rana na rukama supruga, novca koji je doneo, povraćanja i njegove uznemirenosti.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Forenzičari na terenu

- Zgrabila sam ga za ruku i pitala: "Imaš li veze sa ovim?" Odgovorio mi je: "Ti si psihopata, svašta umišljaš. Ne bih psa zgazio, ućuti" - otkrila je kako se Filip ponašao dok je porodica tragala za Nikolom.

Žena je otkrila i da je dan pre Filipovog hapšenja bila u staklorezačkoj radnji, samo nekoliko metara od Nikolinog leša.

- Unutra je bio haos. Filip me je uhvatio za ramena i odgurnuo. Uzeo je komadić stakla i smrskao ga u ruci da bi mi dokazao kako se posekao. Ličio je na zver - opisala je tadašnjeg muža Ivana Savović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading