Hapšenje u Jarinju: SRBI NE MOGU DA GLASAJU NA KIM?!

Autor: Republika

Hronika

22.10.2017

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri autobusa i kolone vozila zaustavljeni su na Jarinju, a administrativni prelaz je blokiran do daljneg kako bi se sprečila interno raseljena lica da glasaju na današnjim lokalnim izborima, saznaje "Alo".

Partija kosovskih Srba je takođe umešana u slučaj

Kako "Alo" saznaje, hapšeni su vozač autobusa i dva interno raseljena lica iz Kragujevca. U pitanju su Srbi koji je trebalo da glasaju na izborima u Leposaviću, pa kako navodi izvor "Alo"-ajasno je da je u sve umešana i Partija kosovskih Srba koju predvodi Dragan Jablanović.

- Jasno je da Jablanović po svaku cenu želi da pobedi u Leposaviću pa je zato na njegov zahtev zatvoren prelaz Jarinje da eventualno svi oni koji bi podržali neku drugu opciju, kao što je Srpska lista a ne njegovu ne bi mogli da glasaju - navodi izvor "Alo"-a.

Srpska lista osudile akcije Prištine

Iz Srpske liste su poručili da su akcije Prištine na administrativnim prelazima očigledan pokusaj da se spreči da interno raseljena lica iz centralne Srbije glasaju na KiM.

- Ovim Priština pruža direktnu podršku onim kvazi-srpskim partijama kojima ne odgovara da se interno raseljena lica, koristeći svoje pravo, izjasne za čvrste instucionalne veze Srba sa KiM sa državom Srbijom - navodi se u saopštenju.

Srpska lista zahteva od nadležnih da intervenišu i puste u normalan rad sve administrativne prelaze.

- Srpska lista neće prihvatiti rezultate izbora ukoliko se ne obezbede regularni uslovi za glasanje svima koji to pravo imaju - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading