PREVARANT IZ KLINIČKOG CENTRA SRBIJE: Bivši čuvar izigravao doktora, pa varao pacijente!

Autor:

Hronika

01.02.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir B. (45) iz Bariča uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da se u Kliničkom centru Srbije predstavljao kao doktor. Kako Srpski telegraf saznaje, on je obučen u doktorski mantil od pacijenata koji su u hodniku ustanove čekali na pregled zahtevao određenu novčanu nadoknadu da bi im završio pregled preko reda.

Foto: Srpski telegraf
Vladimir B.

Vladimir B. (45) iz Bariča uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da se u Kliničkom centru Srbije predstavljao kao doktor. Kako Srpski telegraf saznaje, on je obučen u doktorski mantil od pacijenata koji su u hodniku ustanove čekali na pregled zahtevao određenu novčanu nadoknadu da bi im završio pregled preko reda.

Sa sobom nosio alat

Vladimir je razotkriven kada ga je u ranim jutarnjim časovima radnik obezbeđenja video dok se presvlačio u garderoberu. Kako saznajemo, i sam prevarant je svojevremeno radio kao čuvar u Kliničkom centru, ali je dobio otkaz 2014. godine zbog krađe lavaboa i sanitarija.

- Tokom redovnog pregleda prostorija radnik obezbeđenja je primetio Vladimira kako oblači zeleni mantil u prostorijama u kojima je nezaposlenima zabranjen pristup. Međutim, on je uspeo da mu umakne i čuvar ga je izgubio iz vida - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Nešto kasnije radnica koja radi na šalteru je pozvala obezbeđenje i javila da se na spratu nalazi osoba prerušena u doktora. Istog trenutka alarmirana je i policija.

- Obezbeđenje je u roku od nekoliko minuta stiglo do odeljenja sa kojeg je primilo poziv, uočilo Vladimira i zadržalo ga do dolaska patrole - kaže naš sagovornik.

Prevarant je svojevremeno bio zaposlen u obezbeđenju KC, ali je dobio otkaz zbog krađe lavaboa i sanitarija

Prilikom hapšenja Vladimir se nije opirao, već je policajcima rekao da ne zna zašto ga hapse, da je nevin i i dalje glumio doktora.

- Ja ne znam šta se ovde dešava, verovatno je došlo do neke greške. Mislim da hapsite pogrešnu osobu. Ja sam u ovu ustanovu došao kako bih obavio pregled. Molim vas proverite o čemu se radi - govorio im je Vladimir.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Prevarant iz Kliničkog centra Srbije varao pacijente

Pretresom ranca koji je imao kod sebe policajci nisu pronašli ništa od medicinske opreme, ali jesu nekoliko komada ručnog alata, kojim je, kako se veruje, počinio neka druga krivična dela.

- U torbi je imao četiri ključa, tri šrafcigera i nekoliko klešta. Pretpostavljamo da se, osim prevarom, osumnjičeni bavio krađama i obijanjem lokala - dodaje naš sagovornik.

Nije prvi put

Kako saznajemo, ovo nije prvi put da se Vladimir lažno predstavljao i na taj način varao ljude.

- Vladimir je tiho prilazio pacijentima i zahtevao pare od njih. Govorio im je da on može da im sredi da budu pregledani preko reda, ali da moraju da mu daju određenu sumu novca. S obzirom na to da se u današnje vreme svima žuri, a da se u bolnicama i satima čeka na pregled, ljudi su mu davali pare. On se nakon toga udaljavao i nestajao - kaže naš izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading