PORODICA IZ VRANJA KRIVI LEKARE ZA SMRT BEBE: Umrlo im dete na porođaju!

Autor: A. VALČIĆ - M. LESKOVAC

Hronika

21.03.2018

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša i Jelena (37) Ivanović iz Vranja željno su iščekivali rođenje trećeg deteta i umesto da sada kući uživaju s bebom, ostali su bez nje, i to, tvrde, zbog nemara lekara.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Jelena Ivanović

- Beba je umrla na porođaju iako su svi rezultati bili dobri, a trudnoća uredno vođena - kaže ogorčeni otac. Za iznenadnu smrt bebe i nesavestan rad Ivanovići optužuju troje lekara porodilišta u Vranju i najavljuju krivičnu prijavu.

LEKARI SE SMENJIVALI

- Jelena je pripremljena za porođaj u sredu i četvrtak 14. i 15. marta, kada je konstatovano da je sve u redu. Međutim, u petak ujutru su mi javili da je beba preminula pre nego što je porođaj obavljen - kaže Saša.

Jeleni je trudnoću vodila dr Ilonka Čanadi, koja je u sredu ustanovila da su i majka i beba u odličnom stanju, a onda je u četvrtak ujutro porodilju preuzela smena sa dr Zoranom Aleksićem na čelu.

- Supruga je oko 07.30 prebačena u salu za porođaje, probušen joj je vodenjak i priključen aparat za izazivanje bolova, čime je praktično bila pripremljena za porođaj. Istog dana oko 12 sati od dr Aleksića smenu je preuzela dr Saveta Stajković. Od tada se stvari otimaju kontroli - priča Ivanović.

Iako je dr Saveta Stajković najavila da će poroditi Jelenu tokom dana, Saša navodi da do toga nije došlo, pa se obratio dr Novici Stojiljkoviću, koji je preuzeo smenu oko 19 sati.

- Bio sam veoma zabrinut jer bez vodenjaka dete praktično ceo dan nema kiseonika, ali mi je odgovoreno da neće biti carskog reza već da će porođaj biti prirodan i da idem kući. Oko 23.30 supruga mi je javila da joj je ponovo urađen CTG, da je navodno sve u redu. Međutim, dva sata kasnije mi kaže da više ne oseća bebu - priseća se Saša.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ostali bez bebe: Saša i Jelena

U BOLNICI MUK

Tada je, kaže, zatražio dežurnog lekara dr Stojiljkovića, ali medicinska sestra nije mogla da ga pronađe.

Saši je poručila da ide kući, jer njegova supruga spava pod lekovima za smirenje. U petak ujutro dr Čanadi mu je saopštio da je porodilja u lošem stanju.

- Oko devet sati mi je dr Ilonka uznemireno rekla da beba nije preživela. Podneću krivičnu prijavu protiv dr Zorana Aleksića, dr Savete Stajković i dr Novice Stojiljković i goniću ih sudski, jer je njihova krivica očigledna - uznemireno najavljuje Saša.

Tim povodom u kabinetu direktora ZC Dragana Veličkovića nam je rečeno da je na operativnom programu i da ne može da komentariše slučaj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading