MALE DANKE NEMA VEĆ TRI DANA! Srbija traga za devojčicom iz Bora - EVO ŠTA DO SADA ZNAMO O SLUČAJU!

Autor:

Hronika

28.03.2024

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulazimo u treći dan potrage za malom Dankom.

MALE DANKE NEMA VEĆ TRI DANA! Srbija traga za devojčicom iz Bora - EVO ŠTA DO SADA ZNAMO O SLUČAJU!

Foto: Facebook, twitter

Danka Ilić (2) je nestala dok se igrala sa svojim bratom i majkom. Nakon što joj se izgubio svaki trag, policija, Žandarmerija, pripadnici Gorske službe spasavanja, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci, organizovali su intenzivnu potragu kako bi pronašli malenu. Potraga je obuhvatila pretragu terena i okolnih područja u nadi da će pronaći bilo kakve tragove koji bi mogli pomoći u pronalaženju devojčice.

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je misteriozno u utorak dok se igrala sa bratom i majkom u dvorištu letnjikovca u Banjskom Polju. Cela Srbija mobilisala se u potrazi za devojčicom, a prostor od osam kvadratnih kilometara pretraživan je uz pomoć najsavremenije tehnologije. Porodica je u agoniji već dva dana, iščekujući bilo kakve informacije o svom detetu.

Nestanak se dogodio u utorak oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula da bi dala vode Dankinom bratu, a tada je Danka nestala. Od tog trenutka, potraga je u punom jeku. Policija, Žandarmerija, pripadnici Gorske službe spasavanja, vatrogasci, meštani i mnogi dobrovoljci pretraživali su teren u potrazi za devojčicom. Helikopteri su preleteli oblast, a noću su korišćene termovizijske kamere, kao i psi tragači.

Po prvi put u Srbiji oglasio se sistem "Pronađi me" (Amber alert), koji se oglašava u momentima nestanka maloletne osobe. 

Porodica Ilić je iz Bora, a tog kobnog popodneva majka je sa decom došla u svoj rodni kraj i u letnjikovac u Banjskom Polju kako bi uživali u prirodi i lepom vremenu. Nažalost, gotovo dva dana od devojčice nema ni traga ni glasa. Potragu otežava gusto zelenilo i visoko rastinje, kao i brojne napuštene kuće u okolini. Dodatno, u poslednja 24 sata padala je i kiša, što dodatno otežava situaciju i usporava potragu za malom Dankom.

Policija je ispitala oca i majku devojčice, a majci je, u sklopu uobičajene procedure, uzet i telefon i poslat na veštačenje.

Takođe, juče je Banjsko polje bilo pod potpunom opsadom i proveravali su se svi automobili, ali je policija pretražila i stanove, kuće, podrume i skrivene prostorije.

Predveče je saopšteno da policija obustavlja potragu na tom delu terena, ali ne i istragu o nestanku devojčice. Ovo je, kako je za naš portal rekao Boža Spasić, bivši obaveštajac, takođe uobičajena procedura, a policija ovo radi kada je sigurna da dete nije na tom terenu.

Skinuti su i snimci nadzorne kamere obližnje kuće.

Oglasio se i Dankin otac

Zlato tatino, naći će te tata! Svete moj mali!“, napisao je juče Dankin otac Miloš Ilić na Fejsbuku i postavio njenu fotografiju, a ispod su se nizale poruke podrške roditeljima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading