Belivukovom trilemom počelo suđenje zlikovcima sa Partizanovog stadiona: Na redu slike krvavog Mitića, na skaju ogranizovali njegovo praćenje kolima

Autor:

Hronika

28.03.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk odmah je zatražio reč na suđenju.

Belivukovom trilemom počelo suđenje zlikovcima sa Partizanovog stadiona: Na redu slike krvavog Mitića, na skaju ogranizovali njegovo praćenje kolima

Foto: ST/Nemanja Pančić, E-Stock, Printscreen MUP

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženom za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu droge i oružja nastavljeno je i danas u trećem terminu ove nedelje primedbom branilaca optuženih da svedoci okrivljeni ili okrivljeni saradnici kako ih sudija oslovljava šapuću međusobno, što su konstatovali i na prethodnom ročištu.

Sudija je naložila da straža napravi veći razmak između Srđana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

Veljko Belivuk traži odmah reč.

- Mi smo ovde vršili uvid u fasifikovane skaj dokaze, i čuli na tom nečemu što ne znamo šta je da neko diktira tablice honde sivik. Oprečno se izjašnjavaju Lalić i Hrvatin, što znači da su njihovi iskazi lažni i tražimo da se njihovi sporazumi ponište. Mi imao trilemu, to više nije dilema jer se sve kosi jedno sa drugim - rekao je Belivuk. 

Sudija kaže da je konstatovano sve i uneto u zapisnik, pa najavljuje uvid u isprave sa skaja vezane za ubistvo Nikole Mitića.

Prikazuju se poruke sa skaja u kojima su se drugoptuženi vođa klana Marko Miljković i ekipa dogovarali kako će da prate Mitića. 

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Veljko Belivuk

"Rasporedićemo se posle kod Pinka" - pišu u grupi između ostalog optuženi. Nakon što su svima prosleđene slike i registracije kola koje je vozio Mitić kojeg su oteli kod Američke ambasade usred bela dana.

Advokat klana Dejan Lazarević opet tvrdi da tužilaštvo poruke falsifikuje kako im odgovara, da brišu, dodaju i menjaju. 

Lalić je potvrdio da su na skaj grupi Mitićevom otmicom rukovodili Belivuk, Miljković, Zvicer i Radoje Živković. Njegove navode prvo opovrgava Miljković, a onda Veljko Belivuk izlazi i kaže: "Zdrav razum kaže da se ne slaže ovo uopšte".

Miljković iznosi primedbu da sad imaju dokaz da se ne slaže ono što je govorio ranije i što sada govori Lalić - Ovo je imaginarijum tužilaštva i Lalića - kaže on. 

Pred sudom se puštaju glasovne poruke - "Uzeli smo ga, sa nama je". 

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd, E-stock

Marko Miljković

Tužilac proziva Lalića da kaže čiji se glas čuo. 

- Ovo je glas Marka Miljkovića. 

Miljković negira da je to njegov glas, a javljaju se i ostali optuženi da kažu kako ne prepoznaju glas, odnosno da su sigurni da ne govori Miljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading