"MI SMO NEUSTRAŠIVI!" Belivuk "preti" tužiocu!

Autor:

Hronika

28.03.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belivuk ponovo traži reč i pita Lalića da se izjasni koga je konkretno video da udara Mitića.

"MI SMO NEUSTRAŠIVI!" Belivuk "preti" tužiocu!

Foto: E-stock, Tanjug, Shutterstock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića posle besomučnih uvreda na račun tužilaca i optužnice sudija je reagovala izričitom opomenom optuženih i najavom kažnjavanja, a tužioci su drugi put od početka suđenja zatražili da im sud dostavi transkripte sa suđenja gde su vređani kako bi dodatno postupali protiv lica koja su izrekla po njima nedopustive stvari.

- Osim optuženih koji su izgovorili to što jesu, evo malopre je i advokat Lazarević rekao da tužioci poturaju falsifikate i to je mnogo puta ponovio. Kakva je to izjava? Mi ne poturamo ništa, mi radimo svoj posao i ono što je naš zadatak. Nikoga ne vređamo, a sa suprotne strane se to dešava. Mi imamo mehanizme da tome stanemo na kraj. Primenjujte zakon, to vas molim- rekao tužilac Zoran Babić molećivim glasom.

Belivuk ponovo traži reč i pita Lalića da se izjasni koga je konkretno video da udara Mitića.

- Veljko ti si danas priznao ubistvo.Prethodno su priznali Budmir i Miljković.
Ti si ga Veljko udarao zasigurno, ja sam ga udarao, ali ne tu. Hrvatin ga je udarao- odgovorio je Lalić.

Sudija je dala priliku Belivuku da predoči Llaiću ranije iskaze da se izjasni na odstupanja, koja Lalić nije poricao, pozivajući se na protek vremena te da je moguće da se ne čega ne seća.

- Niste nas zastrašili, mi smo neustrašivi - rekao je Belivuk.

Inače, od trenutka kada je na prvom ročištu ove nedelje odbrana pitala sudiju o njenom odlasku u penziju, ona je očigledno promenila ponašanje.I to stranke u postupku komentarišu međusobno.

- Sudija sve više skraćuje svoje radno vreme, a jedno ročište je čak unapred i otkazala. Prethodna ročišta su trajala po skoro pet sati, a ove nedelje samo po dva sata - rekao je izvor Republike.

I ove nedelje odbrana traži ukidanje pritvora ili zamenu blažom merom za iste optužene za koje to traže iz ročišta u ročište.

- Za mene je uvreda da tužilac ne zna da pročita naša imena, a mi smo u pritvoru duže od tri godine. Možda nije uvreda, ali je sramota - rekao je optuženi Tešić. Nakon toga sudija je odredila polučasovnu pauzu za donešenje odluke o procesnim predlozima iako se tužilaštvo usprotivilo za svaki.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading