Dvojica Srba i Austrijanac krijumčarili migrante

Autor: Tanjug

Hronika

06.07.2018

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je u sredu kod Imotskog zaustavila vozilo u kojem je zatekla 12 ilegalnih migranata iz Irana i Avganistana, policija je zbog krijumčarenja ljudi pritvorila dvojicu Srba i jednog Austrijanca.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Splitsko-dalmatinska policija je danas izvestila da je završeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim i 22-godišnjim srpskim državljanima i 41-godišnjim državljaninom Austrije, zbog sumnje da su počinili kazneno delo protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, prenela je Hina.

Policija je u mestu Poljica na imotskom području u sredu oko 21 sat zaustavila vozilo austrijske registracije koje je vozio 25-godišnjak, a u kojemu se nalazilo 12 migranata iz Irana i Avganistana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli i borave na teritoriji Hrvatske.

Nedugo zatim u istom mestu zaustavljeno je drugo vozilo, takođe, austrijskih registracija koje je vozio 41-godišnji Austrijanac, a kao suvozač se nalazio 22-godišnji državljanin Srbije. Njih dvojica se sumnjiče da su bili prethodnica prvom automobilu.

Sva trojica osumnjičenih su uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading