Za tren oka u bilo kom delu sveta: Uskoro stiže prvi funkcionalni teleporter!

Autor: Telegraf

Razonoda

12.02.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugogodišnji pisac, scenarista, producent i tehnološki inovator u zabavnoj industriji Dejvid Nusbaum poslednjih šest godina se bavi tehnologijom holograma. Do sada je, u saradnji sa kompanijama Sony Pictures i Universal Studios, hologramske izvođače izvodio na brojne pozornice i dovodio u TV emisije.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com/PORTL Hologram Company

A da bi tehnologiju holograma uveo u svakodnevni život, Dejvid i njegova kompanija PORTL, razvili su istoimeni providni 4K ekran koji izgleda kao teleporter iz Star Treka.

Ekran je smešten u veliki "orman" i u stanju je da prikazuje ljude u prirodnoj veličini, a posebno je uverljiv zbog toga što virtuelni objekt ili osobe u njemu bacaju senku na pozadinu (što možete da vidite u ovom videu).

Nusbaum je nedavno predstavio novu verziju svog hologramskog ekrana PORTL 2.0, koji izgleda još uverljivije njego njegov prethodnik. Opremljen je zvučnicima i kamerom koja može da se uključuje repoznavanjem pokreta, čime ovaj jedinstveni ekran postaje još interaktivniji, prenosi ViDi.

To mu omogućava da se automatski uključuje prilikom npr. nečijeg ulaska u muzej, gde će ga dočekati virtualni Tesla, Ajnštajn ili Pikaso. A osim druženja sa slavnim ličnostima iz istorije, ovaj uređaja će vam omogućiti da se, uslovno rečeno, u trenutku teleportujete u bilo koji deo sveta.

Nusbaum veruje da bi PORTL uskoro mogao da se nađe svuda oko nas umesto postojećih reklamnih panoa, bilborda, i klasičnih reklamnih ekrana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading