Tanji recept Italijanki: Prolećni paprikaš sa pesto sosom

Autor: Republika

Lifestyle

03.03.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uživajte u tradicionalnom italijanskom receptu, prolećni pileći paprikaš je idealan za porodični ručak...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 8 pilećih karabataka sa kožicom i kostima
  • 200g slanine (iseckane)
  • 1 šargarerpa (iseckana)
  • 2 veze zeleni (iseckane)
  • 600ml pilećeg bujona
  • 300g mladih krompirića
  • 2 kašičice kisele pavlake
  • 2 kašičice pesta od bosiljka

Priprema:

1. Zagrejte ulje u velikom, dubokom tiganju sa poklopcem. Začinite piletinu, propržite dok ne porumeni, potom je izvadite iz tiganja. U isto ulju propržite luk i slaninu oko 5 minuta, dok ne omekšaju i ne porumene. 

2. Vratite piletinu u tiganj i dodajte sve preostale sastojke osim pavlake (krem freša) i pesta. Dodajte dosta crnog bibera. Sačekajte da proključa, potom poklopite i kuvajte na tišoj vatri izmešu 30 i 40 minuta.

3. Umešajte pavlaku i pesto.

Savet: Služite uz krutone. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading