Tanji recept Italijanki: Prolećni paprikaš sa pesto sosom
Uživajte u tradicionalnom italijanskom receptu, prolećni pileći paprikaš je idealan za porodični ručak...
Sastojci:
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 8 pilećih karabataka sa kožicom i kostima
- 200g slanine (iseckane)
- 1 šargarerpa (iseckana)
- 2 veze zeleni (iseckane)
- 600ml pilećeg bujona
- 300g mladih krompirića
- 2 kašičice kisele pavlake
- 2 kašičice pesta od bosiljka
Priprema:
1. Zagrejte ulje u velikom, dubokom tiganju sa poklopcem. Začinite piletinu, propržite dok ne porumeni, potom je izvadite iz tiganja. U isto ulju propržite luk i slaninu oko 5 minuta, dok ne omekšaju i ne porumene.
2. Vratite piletinu u tiganj i dodajte sve preostale sastojke osim pavlake (krem freša) i pesta. Dodajte dosta crnog bibera. Sačekajte da proključa, potom poklopite i kuvajte na tišoj vatri izmešu 30 i 40 minuta.
3. Umešajte pavlaku i pesto.
Savet: Služite uz krutone.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)