Tajna francuskih kuvara: Da bi pire krompir bio savršen, mora da sadrži OVO!
Savršen prilog svakom mesu i gulašu je upravo pire krompir. Ali da bi bio savršen prilog morate ga napraviti na ovaj način.
Pire krompir je pored pomfrita najčešći prilog različitim obrocima na našoj trpezi, a svaka domaćica ima svoj poseban trik za pripremu ovog specijaliteta.
Sastojci
- kilogram krompira;
- 500 grama rendanog sira;
- 2 čena belog luka;
- 30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje);
- kašika pavlake;
- so, biber
Priprema
Skuvajte krompir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iscekan beli luk, pa izgnječite krompir u pire.
Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)