Savršen obrok bez mesa: Prženice od tikvica i sira

Autor: Republika

Lifestyle

13.04.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako su vam dosadile prženice za doručak, ove sa tikvicama i celerom doneće neobičnu novinu u vaš jelovnik.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 300 g tikvica
  • 2 struka celera
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • 5 jaja
  • 2 kašike mleka
  • 3 kašike brašna
  • kašičica peršuna
  • 150 g rendane gaude
  • kašika putera
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema:

Operite tikvice i celer, oljuštite ih, operite i sitno iseckajte. Očistite crni luk pa i njega iseckajte.

Zatim zagrejte maslinovo ulje i na njemu prodinstajte luk, celer i tikvicu. Začinite solju i biberom. Dinstajte povrće ne duže od 5 minuta.

Jaja, mleko, brašno, peršun i 50 g rendanog sira umutite mikserom. Začinite solju i biberom. Zatim dodajte dinstano povrće. Zagrejte puter, dodajte masu od jaja i povrća, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.

Stavite ovu masu na pleh obložen masnim papirom. Premažite je preostalim sirom i zapecite u rerni ispod rešetke oko 1–2 minuta, odnosno dok se sav sir ne rastopi. Zatim ispečenu masu isecite na komade, nalik na picu, i servirajte na tanjirima. Po želji garnirajte maslačkom. Uz ovo lako jelo odlično ide salata od paradajza u kombinaciji sa crnim lukom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading