PRSTE DA POLIŽEŠ: Probajte recept za pravu domaću pitu

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

22.08.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naše bake su nekada razvlačile kore za pitu na stolovima, a uz ovaj recept i savete i vi ćete ih očas posla razvući i napraviti veoma ukusnu pitu sa sirom.

RepublikaFoto: ST/A. ANĐELIĆ

Potrebno je:

450 g brašna
250-300 ml mlake vode
malo soli

Nadev:

150 g sira

2 jaja
malo kisele vode
malo praška za pecivo ( ne mora)

Priprema:

Umesite testo od brašna i vode da bude glatko. Pokrijte ga i ostavite ga da odstoji 20-30 minuta. Raširite stolnjak na sto malo ga pobrašnjivite, pa razvucite testo oklagijom 30-40 centimetara i dobro ga nauljite i utapkajte rukama. Ostavite testo još 10 minuta da stoji. Ruke namažite uljem, pa pod njega podvucite spoljašnji deo šaka. 


Podignite testo i malo ga protresite da se razvuče. Vratite testo na sto i rukama razvlačite krajeve sve u krug dok se ne razvuče preko celog stola. Pokidajte krajeve. U posudi izdrobite sir viljuškom, dodajte jaja, kiselu vodu i malo praška za pecivo i izmešajte. Fil rasporedite po celoj površini testa i uvijte u rolnicu koristeći i čaršav. 

Tepsiju premažite uljem, pa uvijte pitu u krug. I pitu premažite uljem i pecite na 200 stepeni Celzijusovih oko 40 minuta. 

Kada bude gotova pitu prekrijte malo krpom, pa kad se prohladi uživajte u fenomenalnom ukusu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading