(SUPER TRIK) Kupili ste žilavo meso? Evo kako može da postane sočno i mekano!
Sigurno niste uvek oduševljeni kvalitetom mesa koje ste kupili, a pogotovo to uočite nakon što ga "izlupate" da biste napravili šnicle.
Izgleda vam žilavo i plašite se da će takvo biti i dok ga budete jeli. Da se to ne bi desilo, primenite neke od sledećih trikova:
- Šnicle ili batake pecite uz krišku jabuke, ananasa ili kruške. Voćkama prekrijte meso, pa će ga njihovi sokovi opustiti i ublažiti žilavost.
- Veče pre pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite da stoji u frižideru čitavu noć. Omekšaće ga i učiniti ukusnijim.
- Pola sata pre nego što planirate da ispečete šnicle ili batake, držite ih u limunovom soku, jer će ih on "umiti" na najbolji način.
- Nekoliko minuta pre pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Šnicla će biti sočnija
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)