VOLITE MAČKE? Ovo ostrvo je stvoreno za vas, ali za njih NE!

Autor:

Razonoda

29.06.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sve ljubitelje mačaka ili one koji bi rado usvojili jednu predlažemo Hidru. Nalazi se u Saronskom zalivu ukomšiluku Porosa i Egine, a do nje se vrlo brzo može stići brodom od Atine. Osim za letovanje, Hidra je idealna i za jednodnevni izlet zbog svoje blizine glavnom gradu Grčke.

RepublikaFoto: instagram.com/agnie.doun
Grčka je puna gladnih mačaka a samo turisti mogu da im pomognu

Čim brod počne da prilazi Hidri, videćete gomilu mačaka na šetalištu koje vas dočekuju i pozdravljaju. One su istinske boginje ostrva.

Štaviše, Hidra se smatra prestonicom mačaka, koje su na ostrvo stigle još u 18. veku. Verovali ili ne, u svakom trenutku u svom vidokrugu imate 20 mačaka koje lutaju ulicama, a imaju i svoj gradski fond za medicinsku negu.

Turisti vole da vide mačke koje se motaju oko stola u svakoj taverni, a čak i oni koji nisu mačkoljupci tvrde da daju određenu toplinu ostrvu.

U stvarnosti mačke su stalno gladne i bolesne, a zimi kada nema turista ne dobijaju redovno ni hranu. 

 

Sunday mood! Live... #elenavotsistore #hydraisland #Greece ?

A post shared by ELENA VOTSI Jewelry - Objects (@elenavotsi) on Apr 22, 2018 at 2:43am PDT



Zbog prevelike populacije mačaka javlja se i problem trovanja koji se uglavnom odvija zimi od strane žitelja Hidre o čemu su pisali i grčki mediji. 

Da problem bude veći, veterinari odbijaju da kastriraju mačore jer smatraju da im tako odzimaju muškost.

 

Made another friend.

A post shared by Paul Edwards (@paulforeheadwards) on Jun 20, 2018 at 10:12am PDT

Nekoliko organizacija iz Grčke i Britanije pokušava da reši problem mačaka lutalica za koje čim prođe turistička sezona život postaje veoma surov. 

Upravo iz tih razloga se mole i turisti koji dođu na ostrvo da se vrate sa najlešim suvenirom sa letovanja - jednom lepom macom koju će prethodno odvesti kod veterinara i pripremiti za put, te je odvesti u neki bolji život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading