A NE BOLI: Terapija pijavicama leči sterilitet i štitnu žlezdu!

Lifestyle

15.12.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hirudoterapija nije bolna, a ova mala životinja sama pronalazi biološki aktivnu tačku na telu pacijenta, prilepi se zubićima baš na to mesto i pruža efekat sličan akupunkturi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Leče se problemi s cirkulacijom, migrenom, štitnom žlezdom i sterilitetom

Brišu godine, daju energiju! Ovako ruska doktorka Natalija Gušlo Petrić, sertifikovani stručnjak za hirudoterapiju, počinje priču o metodi lečenja pijavicama.

Iako je hirudoterapija u Rusiji uveliko rasprostranjena, u Srbiji se o njoj malo zna. Ipak, dr Gušlo Petrić, koja u Beogradu ima svoju ordinaciju, lečenje pijavicama uspešno sprovodi već godinama.

KAO UJED KOMARCA

- Spisak tegoba kod kojih terapija pijavicama ili hirudoterapija daje rezultate veoma je dug. Uz pomoć pijavica leče se problemi s cirkulacijom, migrenom, štitnom žlezdom, sterilitetom, impotencijom, jajnicima, visokim pritiskom, glavoboljom, proširenim venama, hemoroidima, leči se i giht, upala žučne kese, masna jetra - nabraja naša sagovornica.

Foto: pixabay.com
Otklanja celulit, podmlađuje kožu, podstiče rast kose i čisti organizam od otrova.

Pored isceljiteljskih moći koje poseduje ova malena injekcija života, kako je zovu u Rusiji, pomaže i u estetskim problemima: otklanja celulit, podmlađuje kožu, podstiče rast kose, čisti organizam od otrova. Mnogi smatraju da pijavice zbog toga čak mogu da zamene plastičnog hirurga jer povećavaju mikrocirkulaciju, odnosno količinu hijaluronske kiseline i kolagena, tako dajući efekat liftinga. Što je najvažnije, i suprotno vladajućim stereotipima, ova procedura ne boli!

- Ugriz pijavice nije bolan jer prilikom ugriza pijavica luči fermente koji deluju kao anestetik, tako da je osećaj najbliži ujedu komarca. Pacijenti mogu da osete blago peckanje. Pijavica se stavlja u zonu koju određuje lekar, a koja odgovara određenim akupunkturnim tačkama i energetskim meridijanima. Ova pametna životinjica potom nepogrešivo pronalazi biološki aktivnu tačku, prilepi se zubićima baš na to mesto i na njemu izaziva mehanički nadražaj, što pruža efekat sličan akupunkturi - objašnjava dr Gušlo Petrić.

SPREČAVA INFARKT

Tokom jednog tretmana pijavica može da popije od sedam do 10 mililitara krvi. Pre tretmana važno je znati da pijavica ne podnosi prljavu kožu, ali ni razne mirise, parfeme, jake sapune, gelove za tuširanje ili mleka za negu kože. Najbolje je pre tretmana oprati kožu nekim blagim sapunom i dobro isprati vodom.

- Pacijenti koji uzimaju lekove zbog povišenog krvnog pritiska mogu posle tretmana pijavicama da smanje lekove jer ona već posle nekoliko tretmana normalizuje ovaj zdravstveni problem. Naime, pljuvačka pijavice sadrži hirudin, moćni antikoagulant koji se koristi u lečenju kardiovaskularnih bolesti. Hirudin sprečava zgrušavanje krvi, pa ova terapija pomaže i u sprečavanju infarkta, kao i sprečavanju trombova u organizmu - dodaje naša sagovornica.

Tretman traje oko 40 minuta i kada se zasiti, pijavica sama otpada s kože. Preporučuje se do 20 tretmana godišnje. Pijavice ne treba koristiti u trudnoći, kod hemofilije i drugih bolesti krvi. Takođe se ne primenjuju kod osoba kojima je hemoglobin ispod 100.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading