Mančester zavijen u crno: Preminuo čovek koji je otkrio Gigsa, Bekama, Skolsa...

Autor:

Sport

14.02.2019

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mančester junajted je saopštio da je u 81. godini preminuo bivši trener akademije kluba, Erik Harison.

Reč je o stručnjaku koji je otkrio čuvenu "Klasu 92" čiji su članovi bili Dejvid Bekam, Rajan Gigs, Pol Skols, Niki Bat i braća Geri i Fil Nevil.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erik Harison

Harison je pre četiri godine počeo da boluje od demencije, a preminuo je kod kuće. U junajtedu je počeo sa radom u mlađim kategorijama još 1981, a od 1992. i 1995. je sa mladim timom osvojio Omladinski FA kup.

Kao fudbaler Harison je nastupao za Halifaks, Hartlpul, Berou i Sautport, ali je mnogo više dao kao trener mladih jer je osim "Klase 92" bio zaslužan i za afirmisanje drugih igrača Junajteda poput Marka Hjuza, Normana Vajtsajda, Klejtona Blekmora. 


Na vest o njegovoj smrti oglasio se i bivši menadžer Mančester junajteda, Aleks Ferguson. 

- Erik je bio jedan od najboljih učitelja fudbalske igre. Imao je poseban smisao za humor i uvek je pričao otvoreno, divio sam mu se. Kada sam došao da radim kao menadžer imao sam sreće da Erik vodi mlađe kategorije, tako da sam pažljivo pratio ne samo kako je radio sa Klasom 92, već i sa ostalim mlađim pogonima. Bio je veliki učitelj, dao je igračima viziju, izbor, ali sve uz požrtvovan i naporan rad - izjavio je Ferguson. 

Osim kluba koji je izrazio najdublje saučešće porodici Eriksa Harisona, oglasili su se i njegovi bivši učenici među kojima je bio i Dejvid Bekam. 

- Još mi u glavi odzvanja ono njegovo, "i molim te bez holivudskih dodavanja". Sećam se kao je stajao na starom terenu na Klifu uz ponosan osmeh ili čujem kako bi pesnicom lupio u prozor kada mu nešto nije bilo po volji, znajući kako će za koji čas strčati dole da mi kaže na najljubazniji način da prekinem sa nekim dodavanjima. Naučio nas je kako naporno da radimo i poštujemo jedni druge i ne samo na terenu. Nikad nećemo zaboraviti lekcije koje nas je naučio. Volimo te i dugujemo ti sve - poručio je Bekam.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading