Novo pojačanje na Marakani!

Autor: Mozzart Sport

Sport

05.08.2019

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je dovela još jednog igrača u letnjem prelaznom roku! U pitanju je talentovani vezista Rada Njegoš Petrović, koji će na stadionu Rajko Mitić večeras staviti paraf na četvorogodišnji ugovor sa srpskim šampionom.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Fudbaleri Crvene zvezde

Petrović (20) je dugo na radaru sportskog sektora crveno-belih, pre svih direktora Mitra Mrkele, koji je pažljivo pratio njegov razvoj. Čekao se pravi trenutak za obavljanje poslova i konačan dogovor sa Radom, koji je konačno postignut, pa će mladi fudbaler zadužiti dres srpskog šampiona.

Nezvanično se pominje cifra od 400.000 evra obeštećenja, plus 30 procenata. Obeštećenje bi trebalo da bude isplaćeno u dve jednake rate.

Crveno-beli su nakon povrede Branka Jovičića bili u deficitu sa centralnim veznim igračima, pa se dolazak Petrovića, kao talentovanog domaćeg igrača ukazao kao idealno rešenje u ovom trenutku.

Rad je u poslednjih nekoliko nedelja imao interesovanje Makabija iz Haife, ali se čekala konkretna ponuda, koja ipak nije stigla na stadion Kralj Petar Prvi. Crvena zvezda je bila konkretna, poslala je ponudu, koja je prihvaćena na Banjici, kako saznaje Mozzart Sport.

RepublikaFoto: Starsport
Njegoš Petrović na utakmici protiv novog kluba

"Građevinari" ranijih godina nisu bili previše raspoženi za prodaju igrača večitim rivalima, jer te ponude uglavnom nisu bile zadovoljavajuće za klub. U poslednje vreme na Banjici je prisutna praksa po kojoj se igrači prodaju uz obavezan procenat od naredne prodaje. Takav je slučaj bio i ovog puta. 

Partizan je ovog leta sa Banjice doveo Aleksandra Lutovca, kao slobodnog igrača, a na isti način je u januaru 2016. godine stigao i tada najtalentovaniji igrač "Građevinara" Nemanja Mihajlović.

Crveno-beli su na leto 2017. godine bez obeštećenja u svoje redove doveli FIlipa Bainovića, koji se godinu dana na isti način vratio na Banjicu, a potom završio u Poljskoj.

To znači da će Njegoš Petrović biti prva zvanična prodaja večitim rivalima od strane aktuelne uprave Rada.

RepublikaFoto: Starsport
Njegoš Petrović u dresu Rada protiv Zemuna

Petrović je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije, a Crvena zvezda je želela da ga dovede još pre dve i po godine, kada je na stadion Rajko Mitić iz OFK Beograda stigao Veljko Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading