Surovi Britanci napali Srbina pred derbi: Propali Matić udara na Liverpul!

Autor:

Sport

19.10.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac Nemanja Matić (31) glavna je meta kritika britanskih medija uoči najvećeg derbija engleskog fudbala između Mančester junajteda i Liverpula (nedelja, 17.30, Sport klub 1)! Specijalizovani sajt Squawka football (poznat po ozbiljnim statističkim analizama) proglasio je reprezentativca Srbije kao najgoreg fudbalera "crvenih đavola", koji će biti u konkurenciji za meč sa liderom Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mohamed Salah i Nemanja Matić u duelu

Međutim, nije poznato da li će menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer izvesti Nemanju na teren s obzirom na to da mu ne veruje mnogo u novoj sezoni.

- Matić iz Čelsija je potpuno druga priča, ali više nije taj igrač. Od Janga smo videli neke dobre partije, pa pre biramo Matića kao najgoreg - stoji se u analizi Squawka.

VELIKI HENDIKEP

U suprotnom taboru neslavnu titulu poneo je Hrvat Dejan Lovren, kog Englezi smatraju najslabijom karikom šampiona Evrope. Kao najbolji fudbaleri Liverpula odabrani su Virdžil van Dajk i Mohamed Salah, dok je najjači adut mančesterskog giganta golman David de Hea, kog verovatno neće biti među stativama zbog povrede. To je prokomentarisao Van Dajk, koji tvrdi da je to veliki hendikep za rivala.

- Oni nisu u idealnoj situaciji jer su bez prvog golmana i jednog od najboljeg igrača u timu, ali i na svetu na toj poziciji. Međutim, mi moramo da se fokusiramo na nas. Oni će utakmicu shvatiti kao priliku da se vrate na pravi kolosek u ligi, ali mi ćemo se boriti za svaki pedalj terena i želimo da odnesemo tri boda za Liverpul - rekao je Van Dajk.

RepublikaFoto: Ap photo
David de Hea

ČVRSTA EKIPA

Sa druge strane, menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer svake nedelje je na udaru navijača i medija, koji sve manje veruju da je pravi čovek za slavni klub i da može da preokrene situaciju na Old Trafordu.

- Raspoloženje u nekom klubu uvek zavisi od rezultata. Ljudi koji su unutar kluba vide koliko se trudimo i šta je ono što želimo da postignemo. Pobede su ono što nam treba, to je nešto što donosi dobro raspoloženje i osmeh na lice. Siguran sam da ćemo od ovog trenutka pa do Božića moći da pokažemo navijačima da smo čvrsta ekipa. Želimo da izgradimo pravu kulturu ovde - istakao je Solskjer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading