Stanković: Igraćemo visok presing, nemam još uvek prvih 11

Autor:

Sport

06.02.2020

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković razgovarao je sa novinarima na pripremama prvog tima u Beleku.

RepublikaFoto: Starsport
Ima ideju kako njegov tim treba da igra

Kako ste zadovoljni kompletnim pripremama i koji biste ocenu dalu?

- Igrači su bili fenomelanalni na pripremama , počeli smo ih sa 24 igrača i završili ih sa tim brojem. Na pripremama nije bilo povreda, ali zahvaljujem se i stručnom štabu. Svi igrači su bili profesuonalni, visok profesionalizam su pokazali, ni kada su bili umorni i sa upalama nisu odustajali.

Gneralna proba i četiri gola?

- Ne treba poleteti, pripreme su tu da se uigravamo i da otklanjamo greške. Momcima su noge teške, jako su umorni jer smo baš jako radili, a recimo pred Celje momci su imali najteži i najjači trening na pripremama. Svima sam dao šansu da igraju na pripremama, neki treneri već posle druge utakmice kreću da sužavaju minutažu, ali ja to nisam hteo tako, hteo sam svakog da probam što više. Zadovoljan  sam igrom i pristupom u svakoj utakmici.  Ova poslednja utakmica je pokazala vusok presing o to smo i hteli.

Imate li tremu kao trener pred debi 15. februara?

- Ne bih to nazvao tremom, ali izbuđenje postoji. Drugačije je nego kada sam bio fudbaler.

Jeste li pratili Partuzan?

- Nisam, nemam vremena za njih sada. Ali skeniraću ih kasnije.

Da li se iskristalisalo prvih 11?

- Ne, nije se kristalisalo. Nema opuštanja, svi moraju uvek da budu spremni jer uvek neko na klupi čekao šansu kao zapeta puška.Mi smo grupa, tim, razmišljamo kao jedna celina i svi gubimo i svi dobijamo.Zvezda iznad svega je moj slogan, ja dobro znam šta je Zvezda jer sam njeno dete. Svi odlazimo, a samo je Zvezda večna.

Visok presing protiv Ludogoreca prvp poluvreme i protiv DAC veći deo meča je pravi model možete li tako svih 90 minuta?

-Zadovoljan sam fizičkom spremom, hrabrošću, alu nerealno je očekivati svih 90 mnuta da igrate presing, to prosto nije moguće.Ali bili smo jako dobri, naterali rivale da izbacuju lipte, da te druge lopte mi osvajamo.

Gledajući trenere sa kojima ai radio, čijem stilu težiš?

- Nije suština da nekoga imitiraš, da kopiraš. Volim da budem original, da kreiram svoj trenerski identitet, još ne znam kakav će taj identitet biti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading