Drinčić: Treba da razmišljamo samo o pobedama

Autor:

Sport

01.12.2017

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Čukaričkog Nikola Drinčić smatra da njegova ekipa igra ozbiljan fudbal i da treba da razmišlja isključivo o pobedama protiv svakog protivnika, jer je konačan cilj Evropa i sve sem toga neuspeh.

RepublikaFoto: fkcukaricki.rs
Nikola Drinčić

U poslednjem razgovoru sa Drinčićem pre oko mesec i po dana posle odigranih 13. kola Čukarički je imao 21 bod i bio sedmi na tabeli, a kapiten je rekao da će do decembra stvari biti mnogo jasnije. Odigrano je još šest utakmica i upisano novih 11 bodova.

- U situaciji u kojoj smo mi bili mislim da nije moglo bolje, jer smo ostali faktički bez pola tima. Taman se uigramo, pa se povrede Kirovski, Mudrinski i Đurić. Sreća je da nam se Bojić oporavio i odmah se videlo koliko nam znači. Potvrdio je da je naš najbolji igrač - smatra Drinčić.

Pobedili smo Vojvodinu, Voždovac i Napredak sa kojima se borimo za Evropu i to, prema rečima iskusnog fudbalera, ekipi daje veru da može da ostvari plan odnosno da se plasira u Evropu.

- Sve sem toga bi bio neuspeh. U tome nema izgovora, sa bilo kim da igramo moramo da razmišljamo o pobedi, jer će nam svaka značiti do konačnog cilja -  jasan je on.

O utiscima sa poslednje utakmice u Lučanima završene sa 1:1, Drinčić kaže da su odigrali dobar meč i hteli nova tri boda.

- Igrali smo otvoreno, želeli pobedu i došli do boda, pa i jesmo i nismo zadovoljni. Nije bilo nekog psihičkog pada ekipe posle poraza od Zvezde, gde smo isto hteli dobar rezultat..Iz mog ugla igramo ozbiljan fudbal, brz i agresivan - rekao je kapiten Čukaričkog.

Kako je dodao, ako sve bude kako treba uz igrače koji se vraćaju u ekipu u januaru Čukarički će imati sve preduslove da bude u Evropi.

Uoči predstojeće utakmice 20. kola protiv Zemuna, Drinčić kaže da je njegova ekipa spremna da pokaže koliko može.

- Od Zemuna smo u prvom krugu izgubili 2:0. Oni su dobar tim, sa ozbiljnim i iskusnim igračima, a mi smo spremni da pokažemo koliko možemo. Veoma ih respektujem, ali isto imamo ogromnu želju da pobedimo - kaže Drinčić.

Drinčić podseća i da dobri rezultati stvaraju istu takvu atmosferu u ekipi.

- U Čukaričkom je sve u najboljem redu. Atmosfera je dobra, uostalom
rezultati stvaraju atmosferu, a mi smo na dobrom putu da ih ostvarimo - rekao je vezista Brđana.

RepublikaFoto: fkcukaricki
Drinčić kao kapiten predvodi Čukarički

Upitan šta priželjkuje da bi zadovoljan otišao na zimsku pauzu Drinčić ponavlja da uvek ekipa treba da misli da može da pobedi svaku utakmicu.
- Ja bih bio zadovoljan kad bi pobedili ove tri poslednje utakmice, ali videćemo. Uvek treba da mislimo da možemo da pobedimo i tim pristupom možemo da se nadamo nečemu. Svakog da poštujemo, ali da verujemo u sebe - kaže nekadašnji fudbaler Partizana.

Čukarički u nedelju 3. decembra dočekuje Zemun od 17 časova, a do pauze će igrati još u Nišu protiv Radničkog i dočekati Rad. Ekipa trenutno sa 32 boda deli četvrto mesto na tabeli sa Voždovcem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading