Selektor Engleske odgovorio političkom vrhu: BRIGA ME ŠTA PRIČATE, U RUSIJI JE BILO LEPO!

Autor:

Sport

23.03.2018

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon jučerašnjeg obraćanja medijima britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona u kome je uporedio Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji sa Olimpijskim igrama 1936. u Berlinu za vreme Hitlera, oglasio se i selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt.

RepublikaFoto: twitter.com/Sunday Supplement
Sautgejt ne želi dodatno podgrevanje atmosfere

Sautgejt je u pravom gospodskom maniru odgovorio prvom čoveku britanske diplomatije da ga njegov stav ne interesuje previše i da su oni samo sportisti.

- Slabo me zanima šta ministar spoljnih poslova misli o tome. Bio sam prošle godine u Rusiji na Kupu konfederacija, tamo je bilo 15.000 navijača Čilea na stadionu. A stadioni su izvanredni, objekti i trening centri su bili izuzetni. Sve je bilo kao na ostalim svetskim prvenstvima na kojima sam bio kada se govori o iskustvu unutar stadiona i atmosferi na utakmicama - rekao je Sautgejt engleskim novinarima.

Jedna od tema koja se često pominje kad je fudbal u Rusiji u pitanju jeste rasizam, ali Sautgejt nije želeo ni da čuje o tome.

- Mislim da ne treba da pričamo samo u rasizmu u Rusiji. Treba prvo da počistimo svoje dvorište. U našoj zemlji se i dalje dešavaju stvari koje ne treba da se dešavaju kada pričamo o rasizmu. Mi i dalje upiremo prstom u Rusiju, gde ćemo biti gosti za dva meseca, ali nismo rešili probleme u našoj zemlji. Zato mislim da treba da prestanemo da optužujemo druge - rekao je Sautgejt.

Nakon vrlo negativnog pisanja medija o Mundijalu u Rusiji i savetovanja navijačima "Gordog albiona" da ne putuju na istok Evrope, Sautgejt je rekao da na njega te priče ne bi uticale i da iz te zemlje nosi vrlo lepa iskustva.

- Lično bih išao na prvenstvo kao navijač. Proveo sam neko vreme u Rusiji i osetio sam se izuzetno prijatno, ali jasno je da svako ima svoje lične granice u smislu šta želi i šta im prija. Situacija se još razvija, tako da zaista ne znamo kako će to izgledati u junu, ali bilo šta što se sada dešava me ne bi sprečilo da odem - rekao je Sautgejt.

Engleska će na prvenstvu igrati u grupi G zajedno sa Belgijom, Tunisom i Panamom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading