SARI JE BIVŠI: Lacio ima NOVOG trenera!

Autor:

Sport

13.03.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub iz Rima se odlučio na radikalan potez.

SARI JE BIVŠI: Lacio ima NOVOG trenera!

Foto: Tanjug/AP

Mauricio Sari, trener Lacija

Italijanski stručnjak Đovani Martušijelo imenovan je danas za trenera Lacija, saopšteno je na sajtu rimskog kluba.

Martušijelo (52) je na mestu trenera Lacija nasledio Maurricija Sarija koji je podneo ostavku posle serije loših rezultata, tri uzastopna poraza u Seriji A i eliminacije od Bajerna u osmini finala Lige šampiona.

 

 

Lacio je deveti sa sa 40 bodova, i preko Serije A će teško izboriti plasman u evropsko takmičenje, ali ima šansu u Kupu Italije gde je stigao do polufinala u kom će igrati protiv Juventusa.

Novi trener je sa čelnicima Lacija potpisao ugovor do kraja sezone. Samostalno je do sad vodio samo Empoli u sezoni 2016/17, a kao pomoćnik je u Laciju od 2021. godine.

Što se Sarija tiče, on je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio Empoli, Napoli,Čelsi, Juventus, a "nebesko plave" je preuzeo 2021. godine.

Sari je strastveni pušač, a čak su mu izrađivali posebne komore u kojima bi moga da zapali cigaretu u svlačionici.

Otkaz usred sezone je pomalo neočekivan, ali očigledno da čelnici kluba iz Rima nisu zadovoljni prikazanim, te da žele u rekonstrukciju tioma.

Treba podsetiti da su ovog leta ostali bez jednog od najboljih igrača Srbina Sergeja-Milinković-Savića koji je pojačao Al Hilal iz Saudijske Arabije.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading