SADA JE I ZVANIČNO! Piksi ostao bez NESUĐENOG reprezentativca Srbije!

Autor:

Sport

14.03.2024

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Našao se na spisku selektora "pancera" za mečeve A tima.

SADA JE I ZVANIČNO! Piksi ostao bez NESUĐENOG reprezentativca Srbije!

Foto: Tanjug

Selektor Nemačke Julijan Nagelsman objavio je spisak igrača za martovske utakmice, a na njemu se našao i debitant Aleksandar Pavlović.

Za fudbalera Bajerna bila je zainteresovana i Srbija, s obzirom na to da vezista ima srpske korene.

Dugo su trajali pregovori FSS i napori da momak srpskih korena zaigra za "orlove", međutim, ovaj 19-godišnji igrač je odlučio da nastupa za seniorski tim "pancera", a ne za našu selekciju.

 

 

Treba reći da Aleksandar Pavlović spada u jedno od otkrovenja ekipe koju sa klupe vodi Tomas Tuhel. Upravo ga je trener Bajerna prekomandovao iz omladinskog sastava u prvi tim, dok mu se ovaj odužio odličnim partijama na terenu.

Od starta sezone, nesuđeni reprezentativac Srbije je za desetostrukog uzastopnog šampiona Bundeslige odigrao 12 mečeva u šampionatu Nemačke, gde je po dva puta bio strelac i asistent, a oduševio je u revanš meču osmine finala protiv rimskog Lacija, kada su Bavarci izborili plasman u četvrtfinale.

Ranije je nastupao za mlađe kategorije Nemačke, a to će činiti i u seniorskoj selekciji.

 

 

Osim Pavlovića, na Nagelsmanovom spisku se našao i iskusni Toni Kros iz madridskog Reala, koji se posle dužeg odsustva zvanično vratio u nacionalni tim.

Nemačka je, podsetimo, domaćin predstojećeg Evropskog prvenstva, na kojem će igrati i reprezentacija Srbije u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije.

"Orlovi" takmičenje otvaraju u Gelzerkirhenu protiv vicešampiona Starog kontinenta, "Gordog Albiona" (16. juna), dok se potom sele u Minhen, gde će se sastati sa Slovenijom (20. juna) i pet dana kasnije u poslednjem kolu protiv Skandinavaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading