OVO NIKO NIKAD NIJE URADIO! Srbi ispisali ISTORIJU svetskog fudbala! Mitar i Sergej su APSOLUTNI REKORDERI!

Autor:

Sport

15.03.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastični rezultati Al Hilala u ovoj sezoni.

OVO NIKO NIKAD NIJE URADIO! Srbi ispisali ISTORIJU svetskog fudbala! Mitar i Sergej su APSOLUTNI REKORDERI!

Foto: Twitter

Posle nove pobede Al Hilala u Azijskoj ligi šampiona, lider prvenstva Saudijske Arabije je postavio istorijski rekord od 28 uzastopnih pobeda!

Na taj način klub, za koji sa uspehom nastupaju srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić je nadmašio prethodni rekord velškog Nju Sejntsa iz 2017. godine.

Ovaj uspeh ima poseban značaj, ako se zna da su rekorder po broju golova za fudbalsku reprezentaciju Srbije i bivši vezista Lacija najbitniji igrači u timu budućeg šampiona saudijske Pro lige.

Sergej Milinković Savić je na 29 utakmica u svim takmičenjima postigao 10 golova i upisao devet asistencija, dok je Aleksandar Mitrović na 33 utakmice za Al Hilal postigao impresivnih 31 gol i zabeležio osam asistencija. Njihov doprinos timu je neosporno značajan i predstavlja ključni faktor u postizanju ovog izuzetnog niza pobeda.

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić u dresovima Srbije

Predvođen trenerom Žoržom Žezusom, Al Hilal je uspeo da ostvari ovaj izuzetan niz pobeda. Portugalac je uspešno usmeravao ekipu ka postizanju ovog istorijskog dostignuća, a srpski internacionalci su bili ključni u ostvarivanju fenomenalnih rezultata.

Niz od 28 uzastopnih pobeda predstavlja jedan od najvećih rekorda u istoriji fudbala, nadmašujući čak i prethodni rekord Ajaksa iz 1972. godine, kojeg je sa trona svrgnuo već pomenuti TNS iz Velsa. Ipak, valja istaći da je saudijska liga daleko kvalitetnija od velške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading