MARIN UVEREN DA JE POLITIKA TRANSFERA ZVEZDE ODLIČNA: Igrač treba da ide dok je mlad!

Autor:

Sport

28.03.2024

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu kada imaju između 18 i 20 godina"

MARIN UVEREN DA JE POLITIKA TRANSFERA ZVEZDE ODLIČNA: Igrač treba da ide dok je mlad!

Foto: Dragan Kadić

Bivši igrač, a sadašnji tehnički direktor Crvene zvezde, Marko Marin, nedavno je predstavljao klub na sastanku u Amsterdamu, odakle se, kaže, vratio uveren da je Zvezdina politika transfera ispravna. Marin je, vođen time da su crveno-beli uspešno sproveli prodaju Koste Nedeljkovića Aston Vili i Jovana Mijatovića Njujork Sitiju prošle zime, istakao da je politika kluba u skladu sa preporukama vodećih sistema za razvoj mladih fudbalera.

- Politika našeg kluba kada su transferi u pitanju se još jednom potvrdila kao ispravna. Na sastanku Asocijacije evropskih klubova, kom sam prisustvovao u Amsterdamu, ljudi iz Nordsjelanda su predstavili svoj program i naišli na opšte odobravanje prikazavši idealnu prodaju za igrače na sledeći način, a kao što je poznato i Zvezda tako funkcioniše, izjavio je Marin.

Republika

Foto: Starsport

Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović

Potom je detaljnije objasnio sve.

- Idejna politika, koja je potvrđena i statističkim podacima, jeste da mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu kada imaju između 18 i 20 godina. Optimalan broj utakmica koje treba da odigraju pre prodaje je između 30 i 60, a ukoliko govorimo o vremenskom periodu prozor za prodaju je najpogodniji u maksimalno godinu i po dana. Nakon toga je sve teže prodati igrača, objasnio je bivši ofanzivni fudbaler.

Ovakvim načinom rada se vode i Brentford, pomenuti Nordsjeland, akademija „Right to Dream“ iz Gane...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading