KRAJ EVROPSKOG SNA ZA VIKTORIJU PLZENJ: Fjorentina srušila bedem češkog tima i prošla u polufinale LK!

Autor:

Sport

18.04.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Firence uspeo da se ode u narednu rundu!

KRAJ EVROPSKOG SNA ZA VIKTORIJU PLZENJ: Fjorentina srušila bedem češkog tima i prošla u polufinale LK!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Fjorentine pobedili su Viktoriju Plzenj rezultatom 1:0 u okviru revanš meča četvrtfinala Lige Konferencija. Nakon regularnog dela bilo je 0:0, pa su se igrali produžeci. Srelci sa domaćina bili su Niko Gonzalez u 90. i Kristijano Biragu u 108. minutu

Tim iz Firence je tokom čitavog susreta napadao i vršio pritisak na Viktoriju, ali je nije mogao da probije bedem ekipe iz Plzenja. Golman gostiju Martin Jelička spasao je svoj tim možda ubedljvijeg poraza, ali je ipak presudio kvalitet italijanske ekipe.

Kako je tekao meč možete pogledati dole.

6. minut - Sjajnu šansu je imala Fjorentina kada je Koumane prošao po levoj strani i uputio pas ka srcu kaznenog prostora gde se je pronašao Beltoija, koji je šutirao, ali je golman Viktorije bio na visini zadatka i fenomenalnom intervencijom sprečio pogodak.

18. minut - Novu priiku domaćin je imao kada je Beltran uzeo loptu, napravio dva dobra poteza i šutirao sa distance, ali je to Jeličku bio lagan zadatak, pa je zaustavio udarac.

23. minut - Fjorentina je nastavila sa pritiskom, pa je Niko Gonzales pokušao da ugrozi gol Viktorije šutem sa distance, ali je Jelička bez problema uhvatio loptu. 

30. minut - Viola je promašila dve velike šanse. Lopta je došla do Koumanea koji je bio unutrar šesneasterca i neometano šutria, ali je golman Viktorije pokazao izuzetne kvalitet i zaustavio udarac. Potom je odmah nakon ove šanse, Beloti pokušao glavom, ali je Jelička ponovo odbranio. 

45. minut - Opet sreća po Viktoriju. Kuame je primio loptu u kaznenom prostoru, šutirao, ali je prečka ovog puta spasila Češki tim.

45+2. minut - Niko Gonzalez se našao u odličnoj situaciji. Primio je loptu na desnoj strani unutrat kaznenog prostora, spremio se da šutne, ali jedan od defanzivca Viktorije imao dobru reakciju i poslao loptu u kornere.

56. minut - Novu priliku imala Fjorentina kada je Mandragora atraktivnim potezom pokušao da ugrozi gol Viktorije, ali je njegov šut završio preko gola. 

73. minut - Mandragora je hteo ponovo da okuša svoj šut, ali ovog puta van kaznenog prostora. Šutirao je sa distance, ali bez veće opasnosti po Jeličeka, pošto je lopta otišla pored gola.

81. minut - Nova šansa za Fjorentinu i nova intervencija Jeličeka. Naime, nakon kornera Viole lopta je preskočila sve i došla do Luke Ranijerija koji je bio na drugoj stativi, šutirao, ali je golman Vikrorije ponovo bio na visini zadatka.

90. minut GOL! Fjorentine konačno vodi. Nakon kornera koji je izveo Biragi i gužve u kaznenom prostoru odlično se snašao Niko Gonzalez koji je šutriao sa desetak metara, a golman VIktorije koji je bio sjajan ceo meč, nije uspeo da skine udarac igrača Viole.

97. minut - Fjorentina je imala novi korner koji je izveo Biragi i odigrao kratko dodavanje prema Faraoniju koji je šutirao sa distance, ali je čuvar mreže Vitkrorije uhvatio loptu bez većih poteškoća.

104. minut - Nova prilika za Violu. Nakon novog kornera koji je izveo Biragi, glavom je šutirao Lukas Martinez, ali je pogodio stativu.

108. minut GOL! - Kristijano Bragi je stavio tačku na susret. Nakon kornera Viktorije, usledila je kontra domaćina koju je poveo Ikone, a potom učio kapitena Fjorentine samog na levoj strani, koji je savladao Jeličku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading