SAMO MILENKOVIĆ SRBIJU SPASAVA: Defanzivac jedini može da osvetla obraz "orlovima"

Autor:

Sport

19.04.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seča naših fudbalera nastavljena u četvrtak, Nikola jedini preostao.

SAMO MILENKOVIĆ SRBIJU SPASAVA: Defanzivac jedini može da osvetla obraz "orlovima"

Foto: Tanjug/AP

Tanjug/AP

Nikola Milenković, defanzivac Fjorentine, jedini će od srpskih fudbalera imati priliku da podigne neki međunarodni klupski trofej ove sezone u Evropi! Naime, naši igrači, jedan po jedan, polako su ispadali iz Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija, a "seča knezova" skoro da je završena u četvrtak uveče.

Tim iz Firence je savladao Plzen sa 2:0 na svom terenu, a kako je u prvom meču bilo 0:0 Italijani su otišli dalje. S druge strane, trojica "orlova" su sinoć završila svoj put na međunarodnoj sceni.Dušan Tadić nije uspeo sa Fenerbahčeom da prođe dalje takođe u Ligi konferencija. Olimpijakos je slavi u prvom meču sa 3:2, a kako je u drugom bilo 1:0 posle 90 i 120 minuta ko ide dalje rešili su penali. Nažalost, igrači turskog tima su bili katastrofalni, a penal nije realizovao ni kapiten Srbije.

Završila se lepa evropska sezona i za PAOK u kojem je Andrija Živković. Belgijski Klub Briž je u obe utakmice bio bolji (1:0, pa 2:0), a zanimljivo je da je srpski fudbaler u revanšu na Tumbi ušao u igru tek početkom drugog poluvremena. Na 15 utakmica u Evropi ove sezone Živković je dao šest, a pripremio tri gola.

Ni Luka Jović nije mogao dalje sa Milanom u Ligi Evrope. Roma je u italijanskom derbiju oba puta pobedila Milan (1:0 pa 2:1) i zasluženo se našla u polufinalu, gde je čeka borba protiv Leverkuzena za prolaz u finale. Jović je u 40. minutu revanša ušao na teren,  ali kasno jer je "vučica" tada već vodila sa 2:0. S druge strane, mladi srpski fudbaler Jan-Karlo Simić ove sezone nije bio ni na klupi Milana na međunarodnoj sceni.

Foto: Tanjug/AP, printscreen/Twitter, www.profimedia.rs

Podbacili: Tadić, Živković i Jović

 

Istina, na golu Rome je Mile Svilar, fudbaler našeg porekla i neko ko je bio na širem spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija, ali je sam rešio da se precrta iz brojnog stanja srpskih reprezentativaca. Namera mu je bila da se vrati u redove Belgije, ali kako je jednom već menjao reprezentaciju ostao je "nesvrstan". A samim tim nije na popusu naših fudbalera u ovom teksu i neće biti deo "orlova" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading