Ovoliko su srpski klubovi zaradili u Evropi!

Autor:

Sport

03.08.2018

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je ostala sa tri predstavnika u kvalifikacijama za UEFA takmičenja, a solidne predstave u Evropi su donele i koji evro za klupske kase naših klubova.

RepublikaFoto: twitter.com/UEFA
Lova od UEFA samo kaplje

Što se dosadašnjeg toka takmičenja tiče, Crvena zvezda je zaradila 660.000 evra, i to 280 hiljada nakon što je izbacila Spartaks i još 380 hiljada nakon pobede u dvomeču nad Suduvom.

Međutim, ako eliminišu Spartak iz Trnave, crveno-beli će inkasirati 1.140.000 evra, a cifra će vrtoglavo porasti samimm učešćem u plej-ofu za Ligu šampiona, bez obzira na rezultat, pošto bi već to značilo dodatnih 5 miliona evra za budžet srpskog prvaka.

Da ne pričamo šta bi tek bilo da klub iz Ljutice Bogdana uspe da se domogne grupne faze LŠ, pošto bi to značilo značajnu finansijsku inekciju u iznosu od preko 15 miliona evra!

Partizan i Spartak iz Subotice su za dva uspešno preskočena kola u Ligi Evrope dobili po pola miliona evra, a za samo učešće u 3. kolu doigravanja imaju još sigurnih 280 hiljada na kontu. Radnički iz Niša, koji je završio takmičenje u Evropi, dobio je na svoj račun od UEFA ravno 500.000 evra.

Za učešće u plej-ofu kvalifikacija za LE evropska kuća fudbala plaća 300.000 evra, što znači da bi Partizan i Spartak u najboljem slučaju mogli da završe kvalifikacije sa plasmanom u grupnu fazu i zarađenih 1.080.000 evra!

Treba napomenuti i to da se za igranje u grupnoj fazi dobija 2.920.000 evra, a svaka pobeda vredi 570.000 evra. Za remi u grupnoj fazi Lige Evrope UEFA plaća 190.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading